fbpx
Connect with us

Senatorul Alfred Laurențiu Mihai denunță o știre falsă referitoare la acuzația conform căreia Comisia Europeană ar fi criticat reforma pensiilor speciale propusă de Guvern!

Senatorul Alfred Laurențiu Mihai denunță o știre falsă referitoare la acuzația conform căreia Comisia Europeană ar fi criticat reforma pensiilor speciale propusă de Guvern! - News Moldova

National

Senatorul Alfred Laurențiu Mihai denunță o știre falsă referitoare la acuzația conform căreia Comisia Europeană ar fi criticat reforma pensiilor speciale propusă de Guvern!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai a denunțat o știre falsă referitoare la acuzația conform căreia Comisia Europeană ar fi criticat reforma pensiilor speciale propusă de Guvern.

Alfred Laurențiu Mihai a menționat că acuzația conform căreia Comisia Europeană ar fi criticat reforma pensiilor speciale propusă de Guvern și amendamentele depuse în Parlament este complet falsă.

„În realitate, experții Comisiei Europene au apreciat reforma pensiilor speciale propusă de Guvern, sub forma amendamentelor depuse în Parlament. Există câteva detalii tehnice care urmează să fie clarificate în curând, după care Comisia va considera că obiectivul reformei din PNRR este îndeplinit.

Măsurile solicitate de Comisie sunt:

1. Trecerea treptată la calculul pensiilor pe baza ultimilor 25 de ani de activitate, în loc de ultimele 12 luni, în primii cinci ani de la adoptarea legii.

2. Impozitarea se aplică celor cu pensii mai mari decât venitul mediu NET, cu o cotă de 15% pentru partea necontributivă.

3. Eliminarea bonificației de 7 salarii brute acordate funcționarilor parlamentari la momentul pensionării.

Celelalte propuneri ale Guvernului au fost acceptate de Comisia Europeană, respectând astfel angajamentul României din PNRR.

Astfel, reforma pensiilor speciale avansează în direcția dorită, asigurând mai multă echitate și sustenabilitate în sistemul de pensii.

Reamintesc faptul că dezinformarea și știrile false răspândite în mod intenționat sunt și rămân acțiuni inacceptabile, practici care dăunează grav înțelegerii corecte a informațiilor și pot crea confuzie în societate”, a spus senatorul PSD.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top