fbpx
Connect with us

Senatorul Marius Alexandru Dunca susține că „Măsura plafonării adaosurilor comerciale deja produce rezultate pozitive!”

Senatorul Marius Alexandru Dunca susține că „Măsura plafonării adaosurilor comerciale deja produce rezultate pozitive!” - News Moldova

National

Senatorul Marius Alexandru Dunca susține că „Măsura plafonării adaosurilor comerciale deja produce rezultate pozitive!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Conform senatorului Marius Alexandru Dunca, măsura plafonării adaosurilor comerciale, propusă de Premierul Ciolacu și implementată de o mare rețea comercială, pare să producă rezultate benefice pentru cetățeni, prin scăderea prețurilor la anumite produse alimentare de bază. Astfel, sortimentul de pâine care avea un preț de 6 lei a fost redus la 4,19 lei, reprezentând o reducere de 30%, iar kilogramul de cartofi s-a ieftinit cu 14%.

Aceste ieftiniri ar trebui să se manifeste în toate lanțurile de magazine începând cu data de 1 august. Toți actorii implicați în lanțul de producție, procesare și comercializare au obligația să facă formalitățile necesare până la această dată și să aplice decizia Guvernului Ciolacu.

Produsele alimentare care au fost ieftinite vor fi ușor de identificat la raft, fiind evidențiate printr-o etichetă distinctă.

Mai interesant este faptul că vecinii maghiari arată interes pentru aceste ieftiniri și s-au organizat în grupuri pe Facebook pentru a face cumpărături din magazinele din România. Aceasta poate aduce beneficii comercianților români, deoarece pot beneficia de volume mai mari de vânzări și de profituri mai bune.

„Consider că măsură plafonării temporare a adaosurilor comerciale este una esențială pentru a aduce beneficii cetățenilor și pentru a susține accesul la alimente de bază la prețuri mai accesibile pentru cetățeni. Vom monitoriza implementarea acestei măsuri și vom lua măsuri adecvate pentru a asigura respectarea ei. Plafonarea adaosurilor comerciale reprezintă un pas important către bunăstarea și protecția consumatorilor în perioada actuală” a declarat președintele filialei județene a PSD Brașov, Senatorul Marius – Alexandru Dunca.

„Măsura plafonării adaosurilor comerciale deja produce rezultate pozitive. Românii au acces la produse alimentare de bază mai ieftine. Sunt sigur că această schemă este viabilă și va aduce beneficii tangibile pentru toți cetățenii, contribuind la scăderea costurilor pentru alimentele de bază și asigurând o mai mare protecție a intereselor consumatorilor. Mai mult decât atât, implementarea acestei măsuri va scădea inflația, așa cum este prevăzut în programul de guvernare” a conchis senatorul.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top