fbpx
Connect with us

Sesiuni plenare tematice cu guvernanți, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, organizată de MAE

ecrane radr v2 scaled - News Moldova

National

Sesiuni plenare tematice cu guvernanți, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, organizată de MAE


Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române continuă miercuri, la Bucureşti, cu sesiuni plenare tematice, la care vor participa invitaţi din cadrul aparatului guvernamental. Tema din acest an a evenimentului este “O politică externă fermă a României: gestionând provocările şi maximizând oportunităţile”.

“Tema principală a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române din 2023 este centrată pe reafirmarea priorităţilor de politică externă ale României, în sensul gestionării provocărilor şi în perspectiva valorificării oportunităţilor generate de actualul mediu internaţional.În contextul războiului de agresiune derulat de Rusia în Ucraina, este evidentă centralitatea mizelor de securitate, precum şi necesitatea intensificării dialogului diplomatic şi a eforturilor socio-economice conexe, în scopul consolidării arhitecturii de securitate şi a ordinii internaţionale bazate pe reguli, într-un cadru mai amplu de eforturi conjugate ale comunităţii democraţiilor. Diplomaţii români vor discuta, alături de invitaţii speciali, despre direcţiile de acţiune diplomatică adecvate multiplelor provocări şi crizelor suprapuse, deseori interconectate, cu care se confruntă comunitatea internaţională. Formularea de răspunsuri ferme, în spiritul valorilor şi principiilor solide în care România este ancorată, contribuie la consolidarea rolului său de furnizor de securitate în regiune şi la relevanţa ţării noastre ca partener credibil, rezilient, parte a comunităţii europene şi euroatlantice”, precizează MAE.

News Moldova îți recomandă și ...   Marcel Ciolacu, după ce a anunțat tăierea a 200.000 de posturi de la stat: „Greul trebuie să-l ducă mai întâi statul, nu cetățeanul și mediul privat!”

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române se organizează, în mod tradiţional, în fiecare an, în jurul Zilei Diplomaţiei Române – care, începând cu anul 2005, este marcată la data de 1 septembrie. După trei ediții care s-au desfășurat exclusiv online, cea din 2023 se desfășoară în mod fizic.

Una din sesiunile plenare va fi dedicată optimizării şi creşterii calităţii serviciilor consulare în beneficiul cetăţenilor români din străinătate. Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu va avea, de asemenea, o întrevedere cu diplomaţi români care ocupă funcţii de conducere în organizaţii internaţionale, aceasta prilejuind un schimb de opinii axat pe promovarea multilateralismului eficient.

News Moldova îți recomandă și ...   Horoscop, 28 iunie 2023. Zodiile care stau excelent la dragoste și la bani!

Evenimentul oferă un prilej pentru realizarea unei evaluări a activităţii Ministerului Afacerilor Externe din ultimul an, dar şi analizării provocărilor internaţionale cărora România trebuie să le facă faţă în viitor. De asemenea, Reuniunea permite identificarea de modalităţi eficiente de realizare a obiectivelor prioritare urmărite, în contextul evoluţiilor globale, transatlantice, europene şi regionale. Dezbaterile vizează, în egală măsură, şi identificarea oportunităţilor care trebuie valorificate, precum şi stabilirea principalelor direcţii de acţiune ale Ministerului Afacerilor Externe şi ale serviciului diplomatic, pe termen scurt, mediu şi lung, menţionează MAE.

News Moldova îți recomandă și ...   Horoscop, 1 august 2023: O zi plină de schimbări și oportunități pentru toate zodiile


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top