fbpx
Connect with us

Sindicaliștii din învățământ nu au încredere în angajamentul luat de coaliție! „Nu renunțăm la proteste!”

Sindicaliștii din învățământ nu au încredere în angajamentul luat de coaliție! „Nu renunțăm la proteste!” - News Moldova

National

Sindicaliștii din învățământ nu au încredere în angajamentul luat de coaliție! „Nu renunțăm la proteste!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Sindicaliștii din sectorul Educației, care se află în grevă de aproape trei săptămâni, au anunțat că nu vor renunța la proteste și că vineri vor organiza un marș de protest în București.

„Nu renunţăm la proteste! Peste 20.000 de oameni sunt aşteptaţi mâine, 9 iunie 2023, începând cu ora 11.00, în Piaţa Victoriei! Împreună vom pleca spre Palatul Cotroceni!”, se arată pe pagina de Facebook a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Sindicaliștii au făcut acest anunț, în urma deciziei Guvernului de a adopta în ședința de joi Memorandumul pentru Adoptarea unor principii generale în vederea îmbunătățirii statutului personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic din sistemul național de învățământ, dar și valorizarea carierei didactice.

„Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de joi, 8 iunie 2023, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar. Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic”, a anunțat Guvernul.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top