fbpx
Connect with us

Sistemul de pensii private trece de pragul de 100 de miliarde de lei active, nou maxim istoric

sistemul-de-pensii-private-trece-de-pragul-de-100-de-miliarde-de-lei-active,-nou-maxim-istoric

National

Sistemul de pensii private trece de pragul de 100 de miliarde de lei active, nou maxim istoric


Sistemul de pensii private din România, format din Pilonul II și Pilonul III a depășit pragul de 100 de miliarde de lei active, adică 20 miliarde de euro

Astfel, la decembrie 2022, cele mai recente date de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), activele fondurilor de pensii Pilon II erau de 96,4 mld. lei, iar cele facultative Pilon III de 3,6 mld. lei, ceea ce înseamnă un total de 100,052 miliarde de lei. Este pentru prima oară cand este spart pragul de 100 mld. lei de la înființarea acestui sistem din 2008 încoace.

News Moldova îți recomandă și ...   Au fost semnate primele contracte de finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru producția de energie regenerabilă și eficiență energetică

Spre comparație, la noiembrie 2022 valoarea totală a activelor (P2 plus P3) era de 99,2 mld. lei, la iunie 2022 de 90,6 mld. lei, la decembrie 2021 de circa 93 mld. lei. Astfel, in pofida unui an 2022 extrem de dificil pentru investitori, cu scăderi abrupte pe titluri de stat și pe piața de capital, pensiile private au ajuns prin prisma activelor la un maxim istoric record.

Activele P2 au urc

News Moldova îți recomandă și ...   "Dragi moldoveni, dragi români, huiduielile pe care ni le transmiteți sunt pe deplin justificate! Le merităm din plin"


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in National

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top