fbpx
Connect with us

Sistemul de sănătate din România lasă în urmă pacienții cu obezitate morbidă

sistemul-de-sanatate-din-romania-lasa-in-urma-pacientii-cu-obezitate-morbida

National

Sistemul de sănătate din România lasă în urmă pacienții cu obezitate morbidă

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Sistemul de sănătate din România lasă în urmă pacienții cu obezitate morbidă - News Moldova

Una dintre problemele persistente în sistemul de sănătate din România, care nu a fost rezolvată de ani întregi, este lipsa echipamentelor adecvate și a paturilor pentru pacienții cu obezitate morbidă

Dr. Vasile Cepoi, de la Institutul Regional de Oncologie Iași, afirmă că această problemă afectează spitalele din întreaga țară.

Reprezentanții Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) explică faptul că, în standardele actuale pentru acreditarea spitalelor, nu există criterii specifice referitoare la pacienții supraponderali, ci doar anumite cerințe generale care vizează satisfacerea nevoilor populației.

Una dintre principalele provocări este lipsa instrumentelor și a echipamentelor de imagistică adecvate pentru pacienții cu obezitate. Pacienții cu obezitate morbidă care depășesc o anumită greutate nu pot fi investigați sau tratați în mod corespunzător în spitalele care nu dispun de astfel de dotări.

Aparatele de imagistică, cum ar fi computerul tomograf și aparatul de rezonanță magnetică, nu sunt dimensionate pentru pacienții cu circumferință mare. De asemenea, majoritatea meselor de operație au o capacitate limitată de până la 200 de kilograme.

Această problemă este întâmpinată de multe spitale, iar rezolvarea sa necesită o decizie la nivel național, astfel încât să existe facilități adecvate pentru pacienții cu obezitate morbidă în fiecare regiune.

Dr. Cepoi sugerează că speranța


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top