fbpx
Connect with us

Startup Nation 2024 începe cu două etape pentru înscrierea persoanelor fizice-antreprenori și cursuri pentru România, dar și diaspora – MOLDOVA INVEST

startup-nation-2024-incepe-cu-doua-etape-pentru-inscrierea-persoanelor-fizice-antreprenori-si-cursuri-pentru-romania,-dar-si-diaspora-–-moldova-invest

National

Startup Nation 2024 începe cu două etape pentru înscrierea persoanelor fizice-antreprenori și cursuri pentru România, dar și diaspora – MOLDOVA INVEST

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


start up nation 2019 0 0 - Moldova Invest

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, a anunțat că pentru programul de finanțare Startup Nation 2024, aflat în pregătire, antreprenorii se vor înscrie în două etape.

„Înscrierile la programul Startup Nation 2024 se vor face on-line , la fel  ca în edițiile trecute, pe o platformă gestionată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).” a declarat Oprea.

Diferența față de primele 3 ediții ale schemei de finanțare oferite de Startup Nation 2024 constă în faptul că mai întâi se înscriu în program direct persoane fizice, nu firme.

În prima etapă, a cărei dată de lansare se preconizează a fi în jurul lunii mai 2024, persoanele fizice se vor înscrie la cursuri de formare antreprenorială.

„Prima etapă va fi lansată cel mai probabil în luna mai și reprezintă înscrierea persoanelor fizice care vor parcurge prima etapă, cea de formare antreprenorială. Ministerul va selecta furnizorii de formare acreditați,  furnizori care vor putea fi selectați de către beneficiari din platforma informatica la momentul înscrierii. Un detaliu important este că vom solicita și acreditare on-line a acestor cursuri pentru a asigura accesul cetățenilor romani care trăiesc în diaspora și care vor să aplice la acest program pentru a se reîntoarce acasă” – a detaliat ministrul Economiei, pentru StartupCafe.ro.

În etapa a doua va avea loc probabil în septembrie 2024, va avea loc depunerea planurilor de afaceri.

„După această primă etapă, persoa


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top