fbpx
Connect with us

Statul oferă vouchere în valoare de 72.500 de lei pentru a sprijini renovarea locuințelor prin Programul Național “Casa Eficientă Energetic”

statul-ofera-vouchere-in-valoare-de-72.500-de-lei-pentru-a-sprijini-renovarea-locuintelor-prin-programul-national-“casa-eficienta-energetic”

National

Statul oferă vouchere în valoare de 72.500 de lei pentru a sprijini renovarea locuințelor prin Programul Național “Casa Eficientă Energetic”


casaenergetica - Moldova Invest

Statul oferă vouchere în valoare de 72.500 de lei pentru a sprijini renovarea locuințelor prin intermediul Programului Național “Casa Eficientă Energetic”

Acest program face parte din Programul RePoweEU, prin care România va beneficia de fonduri totale de aproximativ 1,4 miliarde de euro. Scopul specific al investiției este să încurajeze populația, în special segmentul vulnerabil, să renoveze clădirile rezidențiale unifamiliale aflate în proprietate proprie, cu scopul de a îmbunătăți eficiența energetică cu cel puțin 30%.

News Moldova îți recomandă și ...   Legea pensiilor speciale, ADOPTATĂ în Senat în conformitate cu decizia Curții Constituționale

Cetățenii pot alege să primească vouchere pentru renovarea locuinței, care includ decontarea costurilor pentru lucrările de renovare și evaluarea tehnică (cum ar fi auditul energetic al clădirii), în valoare totală de 72.500 de lei (70.000 de lei + 2.500 de lei).

Programul se concentrează pe clădirile rezidențiale unifamiliale care, după auditul energetic, sunt încadrate în clasele G, F, D sau E, conform clasificării specificate.

Pentru a accesa finanțarea, beneficiarii trebuie să prezinte un certificat de performanță energetică obținut în ultimele 3 luni, care să ateste încadrarea imobilului în categoriile G, F, D sau E. De asemenea, aceștia trebuie să aibă un contract încheiat cu o firmă de construcție și un proiect care să prevadă lucrări care să ducă la o creștere a eficienței energetice cu cel puțin 30%.

News Moldova îți recomandă și ...   Băncile revizuiesc în jos prognozele de creștere economică pentru 2024 din cauza măririi taxelor

Investiția vizează modernizarea energetică a locuinței prin lucrări care să îmbunătățească performanța energetică, incluzând izolarea termică a peretelui exterior și


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top