fbpx
Connect with us

Ionuţ Stroe PNL: “Pregătirea vizitei la Bruxelles este elementul cheie al activităţii Guvernului”

ionut stroe 1280x720 1 - News Moldova

National

Ionuţ Stroe PNL: “Pregătirea vizitei la Bruxelles este elementul cheie al activităţii Guvernului”


Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că discuţiile pe care reprezentanţii Guvernului le vor avea cu Comisia Europeană vor cuprinde posibilitatea de a reduce sau a modifica ţinta de deficit bugetar.

Stroe a precizat, după şedinţa conducerii PNL cu miniştrii şi secretarii de stat liberali, că pregătirea vizitei la Bruxelles “este elementul cheie al activităţii acestui Guvern“.

Discuţiile cu Comisia vor cuprinde elemente deja amintite public, primul dintre ele, posibilitatea de a reduce sau a modifica acea ţintă de deficit bugetar şi de a agrea un plan de măsuri fiscale şi de reducere a cheltuielilor“, a spus Ionuţ Stroe.

El a arătat că ordonanţele cu măsurile fiscale de reducere a deficitului bugetar vor fi emise de guvern după discuţiile cu oficialii de la Comisia Europeană.

Despre renegocierea ţintei de deficit, purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că liberalii se aşteptă “să existe flexibilitate din partea Comisiei“.

“România nu este singura ţară care înregistrează probleme cu încadrarea în ţinta de deficit, există foarte mult efort care s-a făcut din partea noastră în legătură cu cheltuieli neprevăzute, în anii precedenţi şi ne aşteptăm ca cei de la Comisie să înţeleagă lucrul ăsta şi să nu existe eventuale măsuri sau sancţiuni imediate privind încadrarea în ţinta de deficit“, a spus acesta.

Ionuţ Stroe a dat asigurări că nu există niciun fel de “blocaj” în coaliţia de guvernare pe măsurile fiscale.

Sigur că nu există niciun fel de blocaj, sunt discuţii, sunt analize, sunt simulări pe care le facem, numai că anunţarea lor publică înainte de a fi decise ar crea foarte multă agitaţie, lucru care de altfel s-a şi întâmplat. Din păcate, s-au dat câteva alarme care s-au dovedit a fi false, chiar acum câteva săptămâni erau prezentate ca certitudine unele măsuri care au speriat zona antreprenorială, lucruri care nu s-au adeverit“, a explicat liberalul.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top