fbpx
Connect with us

Tânărul de 29 de ani care și-a pierdut viața în explozia de la Călimănești era proaspăt căsătorit și urma să fie tată

Tânărul de 29 de ani care și-a pierdut viața în explozia de la Călimănești era proaspăt căsătorit și urma să fie tată - News Moldova

National

Tânărul de 29 de ani care și-a pierdut viața în explozia de la Călimănești era proaspăt căsătorit și urma să fie tată

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Un tânăr de 29 de ani din comuna Cîrligele, județul Vrancea, este una dintre cele patru victime care și-au pierdut viața în urma exploziei tragice de la Călimănești. Marius Chiriac, care tocmai se căsătorise și aștepta primul copil, a fost printre muncitorii afectați de explozie

Marius Chiriac avea 29 de ani și lucra pe șantierul Autostrăzii Moldova. La doar câteva zile după ce și-a unit destinele cu soția sa, pe 2 septembrie 2023, aflase că va deveni tată.

Din păcate, soarta a fost nemiloasă, iar în timp ce lucra pe un utilaj pe șantier, a fost surprins de explozie.

Explozie puternică, urmată de INCENDIU, pe șantierul Autostrăzii Moldova. Patru muncitori și-au pierdut viața, alți cinci au fost răniți

Primarul Ștefan Moscu a dezvăluit că părinții lui Marius au fost cei care l-au sunat într-un moment disperat pentru a-i comunica că nu pot lua legătura cu fiul lor.

„După bucuria nunții, a venit această tragedie. Suntem șocați cu toții. Părinții m-au sunat disperați dimineață că nu le răspunde băiatul. Am vorbit cu primarul de la Pufești, cu domnul prefect, apoi la Medicină Legală. Din păcate, toți mi-au confirmat că nu mai este, că băiatul a murit. Era un băiat cuminte, liniștit, muncitor. M-a bucurat mult să-I văd mire și mireasă, i-am cununat în urmă cu două săptămâni. Și acum această nenorocire”, a transmis Ștefan Moscu, primarul comunei Cîrligele.

Potrivit primarului, Marius Chiriac nu trebuia să fie în schimb de noapte pe șantier, el ocupând locul unui coleg care nu putea fi prezent.

„Am auzit că nu trebuia să fie de serviciu, a făcut în locul altcuiva, un coleg. Am sunat pĂrinții și le-am dat vestea teribilă. Am chemat Salvarea, deoarece soția este însărcinată. A fost groaznic, nu am cuvinte… o dramă”, a povestit primarul.

Tragedia din Călimănești a avut loc pe 21 septembrie 2023, în jurul orei 1.00, și a dus la pierderea a patru vieți și la rănirea altor cinci persoane. Toți bărbații implicați erau angajați ai companiei UMB, deținută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Explozia a fost cauzată de nerespectarea avizului de amplasament al conductelor de gaze emis de compania Transgaz, conform declarațiilor acesteia.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top