fbpx
Connect with us

Taxă suplimentară pe cfira de afaceri a băncilor. Impactul asupra sectorului financiar din România

taxa-suplimentara-pe-cfira-de-afaceri-a-bancilor.-impactul-asupra-sectorului-financiar-din-romania

National

Taxă suplimentară pe cfira de afaceri a băncilor. Impactul asupra sectorului financiar din România


marcel bolos - Moldova Invest

Taxa adițională pe care Statul plănuiește să o impună băncilor va aduce un miliard de euro. Dar o astfel de măsură necesită modificări semnificative ale regulilor fiscale și financiare

Aplicarea unei taxe de 1% pe cifra de afaceri, în plus față de impozitul de 16% pe profit, va majora obligațiile băncii cu 2,78 ori, conform experților din domeniul financiar-bancar. Asta înseamnă aproximativ 5 miliarde de lei la buget.

News Moldova îți recomandă și ...   Andrei Hrebenciuc scapă de închisoare! Dosarul retrocedărilor ilegale de păduri în care era implicat s-a prescris, după ce a fost plimbat, timp de 8 ani pe la diferite instanțe

Guvernul vizează obținerea a peste două miliarde de lei din taxarea suplimentară a băncilor, potrivit ministrului Finanțelor, Marcel Boloș. Una dintre variantele discutate pentru această taxare suplimentară a fost introducerea ajustorului fiscal sau taxarea cu 1% a cifrei de afaceri a băncilor.

O astfel de taxă ar duce la o reducere a marjei brute a băncilor cu 25%, au avertizat experții în domeniul financiar. Pentru a implementa o taxă de 1% pe cifra de afaceri, guvernul trebuie să schimbe legislația astfel încât să includă toate veniturile minus cheltuielile în definiția cifrei de afaceri la bănci.

News Moldova îți recomandă și ...   Ministrul energiei, Sebastian Burduja: „Relațiile și proiectele comune dintre România și Emiratele Arabe Unite sunt la maximul istoric, în special în domeniul energiei. ”


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top