fbpx
Connect with us

Tensiuni în gestionarea proiectului Autostrăzii A8: Cristian PISTOL, șeful CNAIR, l-a apostrofat public pe Cătălin URTOI

Tensiuni în gestionarea proiectului Autostrăzii A8: Cristian PISTOL, șeful CNAIR, l-a apostrofat public pe Cătălin URTOI - News Moldova

National

Tensiuni în gestionarea proiectului Autostrăzii A8: Cristian PISTOL, șeful CNAIR, l-a apostrofat public pe Cătălin URTOI

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Conflictul dintre autoritățile de infrastructură rutieră și organizațiile civice a escaladat, evidențiind deficiențe majore în implementarea proiectului Autostrăzii A8, cunoscută și sub numele de Autostrada Unirii

Tensiunile au atins cote înalte în mediul administrativ al infrastructurii rutiere, odată cu un schimb public de acuzații între Cristian Pistol, șeful CNAIR, și Cătălin Urtoi, directorul CNIR, privind gestionarea proiectului Autostrăzii A8, cunoscută și sub denumirea de Autostrada Unirii.

Acuzații grave ale CCI Iași referitor la evoluția A8! Răspunsul politic al lui Cătălin URTOI este halucinant

Scandalul a fost stârnit și mai mult de acțiunile divergente ale organizațiilor civice, precum Moldova vrea Autostradă și Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei Împreună pentru A8, care au transmis o scrisoare deschisă ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, criticând gestionarea proiectului.

În același timp, pe internet, Cătălin Urtoi s-a lăudat cu angajarea unei persoane în cadrul instituției, alimentând tensiunile deja existente între diferitele entități implicate în proiect.

Situația s-a agravat odată cu anunțul lui Cristian Pistol că firma turcă Nurol a primit undă verde să înceapă lucrările în cadrul contractului de proiectare și execuție a capătului vestic al sectorului montan din autostrada A8. Pistol a reiterat în mod public invitația către conducerea CNIR de a prelua spre gestionare proiectul A8.

Autostrada A8 reprezintă un proiect strategic de importanță majoră, având consecințe atât la nivel regional, cât și la nivel european, conectând regiunile Chișinău și Odesa și facilitând accesul Moldovei către centrul Europei.

În ciuda eforturilor de a revigora proiectul, divergențele și întârzierile în implementare au ridicat semne de întrebare cu privire la viabilitatea și eficiența gestionării acestuia. Cu toate acestea, instituțiile implicate continuă să își exprime angajamentul pentru finalizarea proiectului, subliniind importanța sa pentru dezvoltarea și conectivitatea regiunii.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top