fbpx
Connect with us

TENSIUNI în PNL! Neînțelegeri privind TRASEISMUL și ACORD cu PSD pentru alegerile prezidențiale

TENSIUNI în PNL! Neînțelegeri privind TRASEISMUL și ACORD cu PSD pentru alegerile prezidențiale - News Moldova

National

TENSIUNI în PNL! Neînțelegeri privind TRASEISMUL și ACORD cu PSD pentru alegerile prezidențiale

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ședința PNL din această seară a rezultat în discuții contradictorii în privința proiectului de OUG referitor la traseismul politic

Dezbaterile au pus în lumină neînțelegeri interne, iar lideri precum Florin Roman și Cristian Buican și-au exprimat opoziția față de măsura susținută de coaliție.

Proiectul de OUG, inițiat de Ministerul Afacerilor Interne și legat de comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, include o derogare privind traseismul politic

Aceasta permite primarilor să candideze din partea altor partide fără a-și pierde mandatul anterior. Coaliția susține că această măsură nu încurajează traseismul, însă voci în PNL, inclusiv Florin Roman, arată că această decizie ar putea veni de la Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Surse din cadrul ședinței afirmă că liderul PNL, Nicolae Ciucă, a transmis că măsura vine de la miniștrii PNL, Adrian Veștea și Cătălin Predoiu. Momentul votului asupra proiectului ar fi fost tensionat, iar tentativa liderului de la Vâlcea, Cristian Buican, de a susține proiectul ar fi dus la suspendarea ședinței.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale, PNL a căzut de acord cu PSD asupra datei, conform deciziilor coaliției. Astfel, primul tur va avea loc pe 15 septembrie, iar al doilea tur pe 29 septembrie. De asemenea, s-au stabilizat și datele pentru alegerile parlamentare, programate pentru 8 decembrie.

Următoarele ședințe vor fi dedicate discuțiilor pe teme precum listele pentru alegerile europarlamentare și primăria capitalei.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top