fbpx
Connect with us

Toate lucrările de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi evaluate electronic. Platforma digitală de corectare este în plin proces de optimizare

Toate lucrările de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi evaluate electronic. Platforma digitală de corectare este în plin proces de optimizare - News Moldova

National

Toate lucrările de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi evaluate electronic. Platforma digitală de corectare este în plin proces de optimizare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministerul Educației se află în plin proces de reglaje și optimizări ale platformei digitale de corectare, cu puțin timp înaintea debutului examenelor naționale din acest an

Această mișcare reprezintă un pas major către digitalizarea completă a procesului de corectare, fiind prima dată când toate lucrările de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi evaluate electronic.

Noul sistem a fost supus testelor în toate instituțiile de învățământ din țară în lunile precedente, în cadrul simulărilor. În prezent, autoritățile își propun să aducă îmbunătățiri tehnice și organizatorice pentru a asigura un proces cât mai fluid și precis.

După publicarea subiectelor și a baremului de corectare, se va desfășura o sesiune de formare pentru profesori, înainte de începerea corectării, pentru a asigura o înțelegere clară a criteriilor de evaluare.

Ministrul Educației, Ligia Deca, propune ca în cazul în care apar discrepanțe de punctaj la întrebările cu grilă, lucrările să fie retrimise acelorași corectori, cu solicitarea de a reevalua pentru a evita eventuale erori umane în introducerea datelor în platformă.

Ligia Deca a declarat: „În acest moment, ne concentrăm asupra specificului platformei de evaluare digitalizată, pentru a preveni discrepanțele de notare în cazul întrebărilor grilă și pentru a le corecta în timp real, în timpul procesului de evaluare. Colaborăm îndeaproape cu specialiștii responsabili de platformă pentru a finaliza aceste ajustări, învățând din lecțiile trase din simulări, care ne-au arătat că astfel de situații pot apărea.”

Evaluarea Națională va începe pe 25 iunie, iar probele scrise ale Bacalaureatului sunt programate să înceapă pe 1 iulie.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top