fbpx
Connect with us

TOPUL sărăciei în MOLDOVA! Care sunt JUDEȚELE unde se realizează cele mai MICI VENITURI din ROMÂNIA?!

topul-saraciei-in-moldova!-care-sunt-judetele-unde-se-realizeaza-cele-mai-mici-venituri-din-romania?!

Moldova

TOPUL sărăciei în MOLDOVA! Care sunt JUDEȚELE unde se realizează cele mai MICI VENITURI din ROMÂNIA?!


YzM0MTI3M2YyOGFkYWM5NmViODM1MTRkYzg3.thumb - News Moldova

Lipsa investițiilor dar și faptul că multinaționalele nu raportează cifra de afaceri pe fiecare județ sau punct de lucru face ca județele Botoșani și Vaslui să aibă cel mai mic PIB pe cap de locuitor

Potrivit analizelor Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză cel mai mic PIB din țară este în Vaslui iar pe pe locul doi la sărăcie este Botoșaniul.

News Moldova îți recomandă și ...   Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Energie verde pentru viitor! Avem toate șansele să fim primii din Europa sau chiar din lume”

bani lei bancnote shutterstock - News Moldova

În 2019, România a fost clasificată de Banca Mondială, pentru prima oară, ca o țară cu venituri ridicate. În acest an, venitul calculat pe cap de locuitor a fost de 12610 dolari.

Măsurile care s-au impus la nivel global dar și țară din cauza pandemiei au determinat o criză de proporții, care se adâncește și din cauza războiului din Ucraina. Potrivit Băncii Mondiale, ”Economia României s-a contractat cu 3,9 procente în 2020, fiind una dintre cele mai scăzute contracții din Uniunea Europeană (UE), dar și-a revenit puternic la 6,5% în prima jumătate a anului 2021. Deficitul fiscal a crescut la 9,2% din PIB la sfârșitul anului 2020 și va rămâne ridicat în 2021”, se precizează în prezentarea României pe

News Moldova îți recomandă și ...   Avertismentul ministrului Boloș: „75 de miliarde de euro care pot fi suspendate în orice clipă dacă avem această problemă a deficitului bugetar”


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top