fbpx
Connect with us

Trei deputaţi din regiunea de Nord-Est, pe lista noului guvern. Marius Budăi rămâne la Ministerul Muncii

ministrul muncii marius budai motiune simpla 821279 - News Moldova

National

Trei deputaţi din regiunea de Nord-Est, pe lista noului guvern. Marius Budăi rămâne la Ministerul Muncii


Trei parlamentari din regiunea de Nord-Est ar putea să se regăsească în noul guvern care urmează să fie condus de Marcel Ciolacu, guvern ce urmează să fie votat joi în Parlament

Este vorba despre Marius Budăi, deputat PSD de Botoşani, care aproape sigur va rămâne ministru al Muncii, despre deputatul PNL de Iaşi, Alexandru Muraru, care apare pe lista liberalilor pentru a ocupa portofoliul de la Cultură şi despre deputatul PNL de Bacău, Mircea Fechet, care ar putea să devină ministru al Mediului.

Marius Budăi, actualul ministru al Muncii, are foarte mari şanse să rămână în funcţie şi după ce Marcel Ciolacu va alcătui un nou Guvern. Budăi este susţinut de PSD pentru a continua activitatea la minister.

El este în pline negocieri cu Comisia Europeană şi Banca Mondială pe proiectul de lege privind reformarea pensiilor speciale. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat şi acum se află în dezbateri la Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, fiind jalon în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Deputatul liberal de Iaşi, Alexandru Muraru, se află în cărţi pentru a deveni ministru al Culturii. Această funcţie ar mai fi dorită şi de Raluca Turcan. Rămâne de văzut pe cine va prefera partidul şi mai este posibil ca la acest minister să fie numită o persoană din afara sferei politice.

Deputatul liberal de Bacău, Mircea Fechet, apare şi el pe listă, pentru a deveni ministru al Mediului. Fechet poate deveni ministru în cazul în care UDMR nu va mai fi racolată la guvernare, iar Ministerul Mediului revine PNL, în urma negocierilor politice.

Din partea PSD mai apare pe listă ca şi posibil ministru al Fondurilor Europene europarlamentarul Dragoş Benea, care este preşedinte al PSD Bacău. Tot pentru această funcţie ar mai putea fi susţinut actualul ministru al Finanţelor, Adrian Câciu.

Surse politice spun că pe lista PSD de viitorii miniştri se mai regăsesc: Bogdan Ivan – Ministerul Digitalizării, Florin Barbu – Ministerul Agriculturii, Radu Oprea – Ministerul Economiei, Alexandru Rafila – Ministerul Sănătăţii, Gabriela Firea – Ministerul Familiei, Sorin Grindeanu – Ministerul Transporturilor, Angel Tîlvăr – Ministerul Apărării.

Din partea PNL apar ca posibili miniştri în noul Guvern următorii: Cătălin Predoiu – Ministerul de Interne, Sebastian Burduja sau Alexandru Nazare – Ministerul de Finanţe, Virgil Popescu – Ministerul Energiei.

Atât PSD cât şi PNL vor avea astăzi după-amiază şedinţe de partid, în care vor stabili listele cu noii miniştri. Tot astăzi, partidele parlamentare merg la Palatul Cotroceni pentru consultări cu preşedintele Klaus Iohannis. În urma consultărilor, Iohannis va nominaliza noul prim ministru.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top