fbpx
Connect with us

Ucraina a anunțat că mai multe drone rusești ar viza teritoriul României. „Nu are rost să nege. Avem dovezi fotografice”

SEI 142262872 - News Moldova

National

Ucraina a anunțat că mai multe drone rusești ar viza teritoriul României. „Nu are rost să nege. Avem dovezi fotografice”


Ministrul ucrainean de Externe, Dimitri Kuleba, a făcut un anunț destul de alarmant legat de niște drone care s-ar fi prăbușit pe teritoriul țării noastre!

„(România) nu are rost să nege că s-a prăbușit ceva acolo. Noi susținem cu tărie că a fost vorba de drone Shahed care au căzut acolo și avem dovezi. Avem dovezi fotografice că ceva s-a prăbușit acolo (pe teritoriul României)”. a declarat Kuleba.

Armata ucraineană a obținut noi succese în regiunea sudică a Ucrainei, extinzând breșa în apărarea rusă în jurul orașului Robotine Asta. Aceasta s-a întâmplat la scurt timp după ce Vladimir Putin îi comunicase omologului său, Recep Erdogan, că ofensiva ucraineană a eșuat.

News Moldova îți recomandă și ...   Horoscop, 25 august 2023: Zodiile vor fi nevoite să ia o decizie importantă

Întâlnirea dintre Putin și președintele Turciei s-a încheiat fără rezultate semnificative. Chiar și discuțiile privind exportul de cereale din Ucraina nu au ajuns la o concluzie.

În același timp, Kievul susține că două drone rusești au intrat în spațiul aerian al României în urmă cu câteva zile.

Ucraina declară că o dronă rusească s-a prăbușit pe teritoriul României în timpul unui raid aerian asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, Ismail și Reni.

News Moldova îți recomandă și ...   Ce și-a făcut Brigitte Pastramă la păr? O să te șocheze!

Cu toate acestea, Ministerul român al Apărării a respins cu fermitate această informație. Au subliniat că au monitorizat situația în timp real și că mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au reprezentat în niciun moment amenințări militare directe la adresa teritoriului României. Poziția României a fost întărită și de către șefa diplomației române, Luminița Odobescu.

„Ministerul Apărării și toate instituțiile responsabile din domeniu au monitorizat în timp real situația generată de atacul cu drone al rușilor. Atacul Federației Ruse nu a constituit o amenințare directă asupra teritoriului nostru național sau asupra apelor teritoriale românești”.

News Moldova îți recomandă și ...   Claudiu Târziu, senator AUR, a cerut audierea generalui SRI Anton Rog, șeful centrului național Cyberint, după ce a anunțat că se va implica în campania electorală pentru a elimina o eventuală campanie de „dezinformare”!

Dimitri Kuleba, ministrul ucrainean de Externe: „(România) nu are rost să nege că s-a prăbușit ceva acolo. Noi susținem cu tărie că a fost vorba de drone Shahed care au căzut acolo și avem dovezi. Avem dovezi fotografice că ceva s-a prăbușit acolo (pe teritoriul României)”


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top