fbpx
Connect with us

Un nou lot din austostrada A8 scos la licitație. După atribuire, contractul va fi preluat de de nou înfiinţata Companie pentru Investiţii Rutiere (CNIR)

traseul-montan-al-autostrazii-a8,-in-executie-in-cursul-acestui-an

National

Un nou lot din austostrada A8 scos la licitație. După atribuire, contractul va fi preluat de de nou înfiinţata Companie pentru Investiţii Rutiere (CNIR)

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Sorin Grindeanu anunță că licitația pentru un alt segment din partea montană a autostrăzii A8 va fi demarată.  În termen de 30 de zile de la finalizarea procedurii de achiziţie publică, acest contract va fi preluat de la CNAIR de nou înfiinţata Companie pentru Investiţii Rutiere (CNIR), care îl va implementa

”CNAIR a transmis, astăzi, spre validare la ANAP documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului Miercurea Nirajului- Sărăţeni (23,4 km). Pe traseul acestui lot de autostradă vor fi construite inclusiv două tuneluri cu o lungime totală de 1,07 km”, a postat ministrul Grindeanu pe o rețea socială.

După validarea documentaţiei de atribuire, va fi publicat Anunţul de Participare la licitaţie în cadrul căruia va fi precizată şi valoarea estimată a contractului. În termen de 30 de zile de la finalizarea procedurii de achiziţie publică, acest contract va fi preluat de la CNAIR de nou înfiinţata Companie pentru Investiţii Rutiere (CNIR), care se va ocupa de implementarea lui”, a precizat Sorin Grindeanu.

Recent, Gabriel Budescu a dost numit director general al CNIR, compania care trebuie să preia autostrăzile, conform PNRR.

Proiecte care vor fi preluate de CNIR de la CNAIR

Un nou lot din austostrada A8 scos la licitație. După atribuire, contractul va fi preluat de de nou înfiinţata Companie pentru Investiţii Rutiere (CNIR) - News Moldova

– Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț (secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin)
– Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni
– Autostrada Bacău – Brașov
– Autostrada Ploiești – Brașov
– Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț
– Drumul Expres Focșani – Brăila
– Drumul Expres Filiași – Târgu Jiu
Transferul acestor proiecte a fost posibil doar după operaționalizarea CNIR și numirea unui Director General și a Directorului Economic-Financiar.
Obiectivele vor fi preluate în baza unui protocol încheiat între cele două companii.

Singurele porțiuni care rămân la CNAIR sunt capetele sectorului montan, circa 55 km, care deja se află în fază de implementare. Alături de A8, la CNIR au mai fost transferate două autostrăzi și trei drumuri expres.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top