fbpx
Connect with us

Un nou regulament în domeniul învățământului preuniversitar va deveni activ începând cu 2 septembrie

62183010 - News Moldova

National

Un nou regulament în domeniul învățământului preuniversitar va deveni activ începând cu 2 septembrie


Părinții vor fi autorizați să interacționeze cu profesorii doar în intervalele de timp specificate de regulamentul de organizare și funcționare al instituției de învățământ

În același timp, în momentul în care își înscriu copiii la creșe, grădinițe sau școli, directorul instituției respective va încheia un contract educațional cu părinții elevului.

O cerință nouă este aceea ca părinții să semneze un contract educațional odată cu înscrierea copilului într-o instituție de învățământ.

News Moldova îți recomandă și ...   ÎCCJ va ataca legea pensiilor speciale la Curtea Constituţională!

Acest contract detaliază drepturile și responsabilitățile reciproc acceptate, asigurând în același timp drepturile copiilor. În funcție de caracteristicile fiecărei instituții, pot fi incluse și alte clauze care nu vor afecta interesul preșcolarului sau al elevului.

Printre obligații se numără înscrierea copilului la școală și asigurarea participării regulate la cursurile școlare, în conformitate cu orarul stabilit. De asemenea, părinții trebuie să asigure susținerea materială necesară pentru finalizarea studiilor.

News Moldova îți recomandă și ...   Eduard Hellvig: „Există o presiune atât internă, cât și externă, care amenință stabilitatea democrațiilor liberale”

Un alt aspect esențial este menținerea unei comunicări constante cu cadrele didactice sau, după caz, cu conducerea instituției de învățământ, pentru monitorizarea progresului elevului.

Totodată, părinții au datoria să sprijine integrarea copilului în comunitatea școlară și să se asigure că acesta respectă regulamentul instituției de învățământ, în scris.

Conform noii legi, părinții vor putea lua legătura cu personalul școlii doar în intervalele de timp specificate de regulamentul de organizare și funcționare al instituției de învățământ.

News Moldova îți recomandă și ...   UDMR-ul răsuflă ușurat! PNL a renunțat la proiectul de lege prin care voia să ridice pragul electoral pentru alegerile parlamentare la 7%!


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top