fbpx
Connect with us

Un preot din Vrancea a dat în judecată Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei!

preot Vrancea - News Moldova

National

Un preot din Vrancea a dat în judecată Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei!


Fostul preot paroh Valeriu Iulian Roșcan din satul Dragosloveni, județul Vrancea, care și-a anunțat demisia în urmă cu un an, a intentat un proces împotriva Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Acesta susține că a fost nedreptățit prin desfacerea contractului său de muncă, deoarece i s-au adus acuzații de abateri disciplinare grave pe care el afirmă că nu le-a comis.

„Nu intenționez să mă întorc în preoție! Rămâne în suflet, este minunată slujirea, dar nu, repet, nu vreau să mă întorc în preoție! Consider că am găsit și o altă metodă de a aduce oamenii și de a-i apropia de rugăciune prin pelerinajele pe care le fac! Legat de acțiunea aflată-n derulare în justiție cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, se referă strict la încetarea relațiilor de muncă avute! În urma demisiei mele, am constatat că mi-a fost desfăcut contractul de muncă cu art. 61, lit. a, conform Codului Muncii! Cu alte cuvinte, nu am plecat eu, ci am fost dat afară, concediat cu abateri disciplinare deosebit de grave, pe care nu le-am înfăptuit până la demisie. Nu fac altceva decât să-mi găsesc dreptatea, pentru că în urma acestei decizii, consider că mi-a fost îngrădit dreptul la muncă”, spunea fostul preot în primăvara acestui an pentru publicația „Ziarul de Vrancea”.

News Moldova îți recomandă și ...   Prețul spot al energiei electrice a continuat să crească în România și în august, după ce crescuse și în iulie - MOLDOVA INVEST

Între timp, procesul s-a judecat în primă instanță la Tribunalul Vrancea, iar magistrații au dispus pe 20 iulie 2023 o soluție care nu era însă definitivă în acest dosar. „Tip soluție: Respinge cererea. Soluția pe scurt: Admite excepția necompetenței generale a instanțelor judecătorești. Respinge ca inadmisibilă cererea de chemare în judecată. Cu recurs în 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Vrancea”, se arată pe site-ul Tribunalului.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook cu aproximativ o lună în urmă, fostul preot Valeriu Iulian Roșcan a exprimat că nu a primit sprijin din partea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, și că toate realizările sale au fost posibile datorită eforturilor enoriașilor și a unor sponsori. Acompaniat de o imagine a parohiei în care a slujit, el a menționat că Arhiepiscopia a cules laurii pentru aceste realizări, în ciuda faptului că nu s-a implicat în niciun fel în procesul de renovare a parohiei din Dragosloveni.

News Moldova îți recomandă și ...   A început sesiunea de înscriere pentru bursele „Future Leaders Exchange Program (FLEX)” 2024-2025

Fostul preot denunțase condițiile inadecvate pe care acesta și familia sa le-au îndurat timp de 18 ani într-o „amărâtă de casă parohială”: „Caragiale e mereu actual: între părți nu a existat raport de muncă, dar preotul (adică eu) este dat afara în baza art… lit. … din Codul Muncii!?!? Nu! Nu am fost dat afară! MI-AM DAT DEMISIA! NU AM MAI VRUT ÎN SISTEM! Nu am suportat niciodată umilința, nu am înghițit slugărnicia dusă la extrem și îngrădirea libertății… Așadar, eu ca și cetățean român, pentru a mă apăra și a-mi câștiga dreptatea, unde trebuie să mă adresez? La care instanță? Vorbim de un proces pe Codul Muncii! Cu toate riscurile povestea nu se oprește aici…!”

News Moldova îți recomandă și ...   Reacția MApN după atacul rușilor de lângă România: 'Nu rezultă posibilitatea unor amenințări militare directe la adresa teritoriului național!'

La începutul anului a intrat în politică

Fostul preot s-a făcut remarcat în timpul pandemiei de Covid-19 ca susținător al vaccinării, dar și prin faptul că a ținut slujbe religioase, în ciuda faptului că acest lucru era interzis. La începutul acestui an, Valeriu Iulian Roșcan a decis să se alăture organizației județene Vrancea a PNL, iar liberalii l-au primit cu brațele deschise. „Ani de zile Valeriu Iulian Roșcan a păstorit suflete în satul Dragosloveni, timp în care a zidit credință în sufletul oamenilor. Din dorința de a construi și altceva, dincolo de iubirea față de comunitate și oameni, s-a alăturat echipei Partidului Național Liberal Filiala Vrancea conduse de președintele Cătălin Toma. Bine ai venit și construim împreună”, preciza PNL Vrancea.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top