fbpx
Connect with us

Uniunea Polonezilor din România, prezentă la ședința Comisiei de cultură, Culte și Mass media de la Timișoara

382841429 691372899703798 7495647542768164114 n - News Moldova

National

Uniunea Polonezilor din România, prezentă la ședința Comisiei de cultură, Culte și Mass media de la Timișoara


În perioada 22-25 septembrie, Uniunea Bulgară din Banat în parteneriat cu Uniunea Sârbilor din România au organizat la Timișoara, ședința Comisiei de cultură, Culte și Mass media

Ședința a reunit 12 reprezentanți ai comunităților etnice, reprezentanți ai autorităților locale și subsecretarul de stat al Departamentul pentru Relații Interetnice – dl. Dincer Geafer. Din partea Uniunii Polonezilor din România a participat doamna Alina Valentina Marcu – reprezentanta Comisiei de Cultură, Culte și Mass Media.
În 2023, Timișoara a preluat prestigiosul titlu de Capitală Europeană a Culturii, astfel întregul an va celebra deținerea acestui titlu prin evenimente, expoziții și spectacole.
“Un subiect important al comisiei a fost diversitatea de etnii, de culturi și confesiuni ale orașului astfel aceste interferențe culturale devenind atât deliciul vizitatorilor fie ei români sau străini.
Pe parcursul a două zile am parcurs istoria dar și prezentul comunităților etnice ce conviețuiesc în Banat dar și contribuția lor la patrimoniul cultural al Timișoarei.
Pe această cale dorim să mulțumim reprezentanților Uniunii Bulgare din Banat și Uniunii Sârbilor din România pentru inițiativa de a reuni comisia la Timișoara, dar și pentru frumoasa organizare”, au transmis reprezentanții Uniunii Polonezilor din România.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top