fbpx
Connect with us

Se rupe coaliția? USR ar fi dispus să intre la guvernare, dar cu propriul premier!

nicu falcoi - News Moldova

National

Se rupe coaliția? USR ar fi dispus să intre la guvernare, dar cu propriul premier!


Deputatul USR de Timiş, Nicu Fălcoi, a declarat, vineri, că se așteaptă la o rupere a actualei coaliţii de guvernare, pentru că PSD practică acest exerciţiu de mulţi ani, fiind „o reţetă de succes”, în timp ce PNL doreşte astfel „să nu cadă în derizoriu, iar la alegeri să obţină un scor cu o singură cifră”.

Acesta susține că că USR ar accepta să intre la guvernare, dar cu propriul premier.

„De 25 de ani, cu un an înainte de alegeri, PSD s-a retras de la guvernare, cumva, în locul lui lăsând ori alte partide, ori propunând un guvern tehnocrat. În 2016 au procedat la fel, au lăsat pe altcineva să guverneze ţara doar în prim-plan, întrucât secretarii de stat, miniştrii, directori din ministere, de la agenţii şi deconcentrate erau tot ai lor, dar l-au lăsat pe Cioloş să-şi rupă gâtul şi să aibă pe cine să dea vina. Nu ar fi o noutate pentru noi, să facă la fel şi acum: să iasă Marcel Ciolacu de la guvernare, să spună că el a vrut să reformeze statul român, că sunt reformist de felul meu, dar nu m-au lăsat alţi nenorociţi (…)”, a afirmat Nicu Fălcoi, într-o conferinţă de presă.

News Moldova îți recomandă și ...   Victoria Stoiciu, consiliera lui Marcel Ciolacu: „În România, stânga agonisește și dreapta risipește!”

Deputatul a mai menţionat că una dintre variantele pe care social-democraţii ar urma să le propună ar putea fi un guvern tehnocrat, susţinut în primul rând de PSD.

„USR ar intra la guvernare, doar dacă va avea prim-ministru. USR nu se fereşte de greu, dar pentru aceasta ar trebui să aibă şi decizia în mână. Nu am stabilit cine ar putea fi acest prim-ministru. Sunt mai multe persoane, începând cu Cătălin Drulă (…)”, a menţionat Nicu Fălcoi.

News Moldova îți recomandă și ...   Marcel Ciolacu, la întâlnirea cu ONG-urile din asistență socială: Cel puțin o instituție din cadrul Ministerului Muncii trebuie desființată!

Viceprimarul USR al municipiului Timişoara, Ruben Laţcău, a opinat că nu se va ajunge la ruperea coaliţiei de guvernare, tot ceea ce apare public fiind doar un joc comunicaţional, pentru a crea, aparent, o mare problemă care ascunde alte probleme.

„Chestiunile pe care PNL şi PSD le-au aruncat în spaţiul public sunt pentru a deruta şi pentru a crea starea de angoasă în întreaga ţară, inclusiv prin desfiinţarea instituţiilor de cultură care a născut o mişcare la nivel naţional pentru susţinerea lor (…). Prin acestea, sunt ţinuţi cu toţii preocupaţi, în timp ce multe din urmările perverse ale ordonanţei (fiscale – n.r.) probabil vor rămâne şi vor afecta autonomia locală. Cred că nu vom avea o rupere a coaliţiei de guvernare în acest an”, a completat Ruben Laţcău.

News Moldova îți recomandă și ...   Planul „REPowerEu”: 1,4 miliarde de euro pentru beneficii directe românilor: panouri solare, eficiență energetică, dezvoltare regională

Viceprimarul Timişoarei a mai adăugat că, în opinia sa, preocuparea PSD este, în momentul de faţă, să se asigure că bulgărele de vinovăţie este asumat tot mai mult de liberali, în timp ce PNL „îşi dă tot concursul, cu voluptate, pentru a prelua vina, inclusiv prin aceste bâlbe privind ieşirea de la guvernare”.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top