fbpx
Connect with us

Ziua BUCOVINEI este celebrată la CERNĂUȚI, în Nordul încercat al provinciei istorice românești

Національний дім scaled - News Moldova

National

Ziua BUCOVINEI este celebrată la CERNĂUȚI, în Nordul încercat al provinciei istorice românești


Sărbătoarea a fost legiferată de Senatul (la 2 octombrie 2013) şi Camera Deputaţilor României (7 octombrie 2015). Ziua Bucovinei, inaugurată în 2013 de ziarul „Zorile Bucovinei” și Societatea Jurnaliștilor Români Independenți din Ucraina, a ajuns la cea de-a 11-a ediţie şi se va desfăşura în Palatul Național al Românilor din Cernăuți

Cu aceată ocazie, vor fi marcați 105 ani de la momentul semnării actului care a oficializat Unirea Bucovinei cu România, un moment de referință consemnat în sala Sinodală a Reședinței Mitropolitane din Cernăuți la 28 noiembrie 1918.

zadik - News Moldova

A unsprezecea ediție a Sărbătorii Naționale a Zilei Bucovinei va fi organizată de Zorile Bucovinei și Societatea Jurnaliștilor Români Independenți din Ucraina, în colaborare cu părintele protoiereu mitrofor Vasile Covalciuc, protopop de Storojineţ, Societatea ”Mihai Eminescu din Cernăuți, Asociația culturală ”Mircea Motrici Suceava, Asociației ”Ițco Suceava, având sprijinul și implicarea tuturor societăților național-culturale din zonă, cu susținerea Consulatului General al României la Cernăuţi.

2 Palatul mitropolitan din Cernauti - News Moldova

Evenimentul va debuta la ora 10.00 cu o ceremonie de depunere de coroane de flori la mormântul lui Iancu Cavaler de Flondor – promotorul Unirii Bucovinei cu Patria-Mamă, situat în curtea Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Maidan, orașul Storojineţ. Ulterior, la ora 11.00, se va desfășura un spectacol cultural-artistic la sediul Palatului Național al Românilor din Cernăuți, situat în Piața Centrală nr. 9.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top