fbpx
Connect with us

1,3 MILIARDE de lei din contracte cu statul atribuite prin licitație în 2023 ANTREPRIZEI DE CONSTRUCTII DRUMURI SI AUTOSTRAZI SRL, firma înființată de Gheorghe Vlasie junior

Untitled design 1 - News Moldova

Neamt

1,3 MILIARDE de lei din contracte cu statul atribuite prin licitație în 2023 ANTREPRIZEI DE CONSTRUCTII DRUMURI SI AUTOSTRAZI SRL, firma înființată de Gheorghe Vlasie junior


Colaborarea  dintre CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ condus de ION ASAFTEI și ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI AUTOSTRĂZI SRL este la fel productivă ca în timpul lui Ionel ARSENE, cel refugiat sub soarele Italiei de la executarea pedepsei: 6 contracte în valoare de peste 700 de milioane de lei atribuite în urma unor licitații în 2023

ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI AUTOSTRĂZI SRL (fosta AQUA PARC SRL)  lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. Firma a fost înființată pe 24 septembrie 2004 de Gheorghe Vlasie jr, fiind apoi cedată tatălui acestuia,Gheorghe V.Vlasie. Din același an, ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI AUTOSTRÂZI SRL este administrată de Alexe Roxana. Obiectul de activitate lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. Denumirea de ANTREPRIZĂ DE CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI AUTOSTRĂZI SRL este relativ nouă, până pe 8 ianuarie 2021 firma a funcționat sub denumirea de AQUA PARC SRL.

Sediul social al firmei este pe Strada Șes, la nr. 126J, în localitatea Slobozia(orașul Roznov), din  județul Neamț.

Untitled000 - News Moldova

 

Cifra de afaceri a fostei AQUA PARC SRL, camuflată sub numele de ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI AUTOSTRAZI SRL și administrată în acte de o persoană cvasianonimă, a înregistrat o cifră de afaceri de 298.599.301 de lei îi 2022; Cifra este ”eclipsată” de valoarea de peste 1,3 miliarde de lei a contractelor atribuite în urma unor licitații publice în 2023

ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI AUTOSTRĂZI SRL a încheiat 24 de contracte prin licitație, din bani publici în 2023. Oferta firmei nu a fost refuzată la nicio licitație. Legăturile dintre Gheorghe Vlasie junior și Ionel Arsene au fost dezvăluite de presă. News Moldova a scris despre acest subiect:

IMPERIUL financiar al CUMĂTRULUI lui Arsene: Ginel şi CONTRACTELE cu statul de sute de MILIOANE de euro

Schimbarea conducerii Consilului Județean Neamț nu afectează afacerile firmei. Dimpotrivă! ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI AUTOSTRĂZI SRL a încheiat 6 contracte  de modernizare și întreținere a drumurilor în valoare de aproape 800 de milioane de lei în acest an cu CJ NEAMȚ.

Untitled33„3 - News Moldova

3 contracte au ca obiect execuția de loturi de lucrări pentru întreținere curentă și periodică multianuală iarnă-vară 2022 – 2025 a drumurilor județene din administrarea Consiliului Județean Neamț, două contracte sunt pentru modernizarea drumurilor din județul Neamț, iar un contract este pentru realizarea de rețele de utilități la Ansamblul Rezidențial Servicii Sociale în comuna Dragomirești, din județul Neamț.

Ca valoare financiară, importanță și amploare se distinge un contract încheiat cu COMPANIA NATIONALA DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., pentru 315.780875,12 de lei, semnat pe 07.09.2023, pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru “Drum Național 28B Targu Frumos–Botosani”, pe o lungime de 71,512km

Firma AQUA PARC SRL a amenajat în 2019-2020 o groapă de gunoi ilegală pe albia lacului de acumulare Izvorul Muntelui – Bicaz. Firma a fost obligată de Garda de Mediu să readucă terenul la starea inițială. De-a lungul timpului, societatea a fost acuzată de și de calitatea slabă a lucrărilor

Dosarul de evaziune fiscală continuată și complicitate la spălare de bani în care apare numele lui Gheorghe Vlasie junior și a firmelor sale, AQUA PARC SRL și Ștef Edil CDP, este prezentat într-un articol recent apărut pe NewsMoldova:

STEF EDIL CDP SRL, firma administrată până în 2016 de GHEORGHE VLASIE jr, cumătrul lui Ionel ARSENE, dă lovitura pe finalul anului: contracte de 233.000.000 de lei din contracte cu statul în 2023

 

În primăvara anului 2022, Garda de Mediu s-a autosesizat, în urma unui articol publicat pe tvmneamt.ro. Conform acestuia, deșeurile rezultate din lucrările efectuate în perioada 2019 – 2020, desfășurate de asocierea de firme conduse de Aqua Parc la DN 15 – Bicaz-Poiana Largului din județul Neamț, au fost depozitate ilegal.  Garda de Mediu Neamț a constatat existența unei groape de gunoi cu o suprafață de 2.000 mp și o înălțime de doi metri creată ilegal.

Garda de Mediu a efectuat o inspecție timp de două săptămâni, la finalul lunii mai, și a confirmat acuzațiile, descoperind că deșeurile au fost depozitate în mod neconform pe o suprafață de aproape 2.000 de metri pătrați, în albia lacului de acumulare Izvorul Muntelui, într-o zonă inundabilă. De asemenea, s-a constatat că lucrarea a fost efectuată fără obținerea acordului de mediu, iar ca urmare, CNAIR a fost amendată cu 60.000 de lei de către Garda de Mediu pentru neobținerea acestui acord înainte de începerea lucrărilor.

În plus, Garda de Mediu a dispus firmelor implicate să elimine depozitul ilegal din comuna Hangu și să aducă terenul la starea inițială până la data de 31 iulie. În ceea ce privește liderul asocierii de firme, SC Aqua Parc SRL, Comisariatul Județean Neamț al Gărzii Naționale de Mediu a depus o plângere penală împotriva lor, urmând ca, în urma anchetei, dacă sunt găsiți vinovați, aceștia să răspundă cu o pedeapsă de închisoare de la 3 la 5 ani pentru depozitarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate.

În presă și în social media  au fost sesizate, de-a lungul vremii, probleme legate de calitatatea lucrărilor prestate de firma nemțeană.

Astfel, chiar la începutul acestui an, ANTREPRIZA DE CONSTRUCTII DRUMURI SI AUTOSTRAZI SRL,  împreună cu Mavgo Holding, a obținut contractul pentru reabilitarea Drumului DN28b, care conectează Târgu Frumos și municipiul Botoșani. De la începerea lucrărilor, au apărut o serie de probleme pe această rută crucială. Drumul a suferit deteriorări în mai multe zone, asfaltul s-a crăpat și au apărut cratere de dimensiuni considerabile. De asemenea, s-au semnalat probleme la unele podețe, unde au fost observate multiple infiltrări de apă.

Un alt caz a fost semnalat în 2021. Drumul comunal 132, conectând satele Vaduri și Agârcia din județul Neamț, a avut nevoie de reparații extinse, deși abia fusesese deschis circulației de un an. În timpul verii 2021, Aqua Parc SRL, garant pentru lucrările efectuate, a intervenit pentru a repara multiple segmente ale drumului unde asfaltul începuse să se fisureze. De asemenea, au fost sesizate deficiențe la construcția șanțurilor betonate. În urma ploilor abundente din vara lui 2021, s-a descoperit că aceste șanțuri au fost realizate incorect, conducând la stagnarea apei în loc să o ducă la scurgere, rezultând astfel inundarea șoselei și a grădinilor locuitorilor din zonă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top