fbpx
Connect with us

20 de localități din Neamț rămase azi fără curent, în urma furtunii de ieri

20 de localități din Neamț rămase azi fără curent, în urma furtunii de ieri - News Moldova

Neamt

20 de localități din Neamț rămase azi fără curent, în urma furtunii de ieri

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Furtuna puternică a lovit Neamțul, provocând avarii de curent și daune semnificative în aproape 50 de localități

Conform unui raport transmis în dimineața de vineri, 14 iulie de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, o furtună puternică însoțită de vijelie a afectat ieri, pe 13 iulie, un număr de 48 de localități din județ.

Potrivit raportului, peste 23.000 de consumatori din 107 localități au rămas fără curent electric în urma intemperiilor.

În această dimineață, cinci linii de tensiune în 20 de localități încă nu au fost reparate, afectând peste 4300 de consumatori din localitățile Bistricioara, Bradu, Călugăreni, Grinties, Pârâul Mare, Poiana (Grinties), Trei Fântâni, Dămuc, Borca, Farcasa, Lunca (Borca), Madei, Pârâul Cârjei, Pârâul Pîntei, Sabasa, Soci, Dolhești, Mânăstirea Neamt, Pipirig și Pluton.

Pe lângă problemele de alimentare cu energie electrică, intemperiile au cauzat și alte daune semnificative

În comuna Agapia, satul Filioara, o anexă gospodărească a fost distrusă în totalitate în urma unui incendiu provocat de trăsnet. De asemenea, o benzinărie din comuna Farcașa a suferit daune considerabile.

Circulația pe drumul național 2 E85, în zona castelului de apă, a fost restricționată din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a riscului de accidente.

Autoritățile au intervenit în mai multe zone pentru a face față situației:

  • Echipele de pompieri au acționat pentru a degaja arbori căzuți pe carosabil și fire electrice în comunele Borca, Farcașa și Poiana Teiului. Forțele de intervenție au fost mobilizate din cadrul detașamentului de pompieri Târgu Neamț – Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului.
  • Un incendiu la o anexă gospodărească din satul Filioara, comuna Agapia, cauzat de un trăsnet, a fost stins de echipele de pompieri din cadrul detașamentului de pompieri Târgu Neamț.
  • Arbori căzuți pe carosabil și fire electrice au fost îndepărtați de echipele de pompieri din municipiul Piatra Neamț, comuna Alexandru cel Bun și Dumbrava Roșie, aparținând detașamentului de pompieri Piatra Neamț.
  • Echipele de pompieri din municipiul Roman și comuna Gâdinți au intervenit pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil și fire electrice.
  • Forțele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) și echipele Delgaz Grid au participat la misiuni de degajare a arborilor căzuți pe carosabil și fire electrice în mai multe localități.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top