fbpx
Connect with us

A fost inițiată LICITAŢIA pentru Grădina PUBLICĂ din Piatra Neamţ. 5,6 MILIOANE de lei pentru transformarea fostului PARC ZOO

Neamt

A fost inițiată LICITAŢIA pentru Grădina PUBLICĂ din Piatra Neamţ. 5,6 MILIOANE de lei pentru transformarea fostului PARC ZOO


Primăria Piatra Neamţ a iniţiat recent procedura de achiziţie pentru lucrările ce vor transforma fostul Parc Zoo din Piatra Neamţ într-o grădină publică

Grădina va purta numele fondatorului și edilului pietrean Nicu Albu. Termenul de depunere a ofertelor este 6 decembrie 2022. Durata contractului este de maxim 12 luni, iar valoarea estimativă a lucrărilor este de 5.600.000 lei (fără TVA).

Spaţiul nou propus va fi destinat activităţilor de relaxare, sport și creaţie. În incintă  se vor organiza spectacole în aer liber, expoziții de fotografie, zone cu caracter recreațional provizoriu şi evenimente care vor contribui în mod decisiv la creşterea atractivităţii zonei pentru pietreni sau turiștii aflaţi în zonă. Proiectul include și un amfiteatru, unde vor avea loc spectacole estivale, prezentări de film și alte evenimente culturale.

News Moldova îți recomandă și ...   Creșterea capacității administrative a ADR Nord Est finanțată distinct de Comisia Europeană

Vor fi introduse în compoziție containere modulare ce pot fi utilizate pentru ateliere de creaţie şi învăţare pe timp de vară  dar și târguri temporare, pe timp de iarnă. Materialele utilizate pentru finisarea exterioară vor fi metal, lemn și sticlă.

Lacul, elementul central al parcului, va fi remodelat, transformându-se în într-o amenajare cu un curs de apă care va cuprinde bazine, o cascadă și podeste. De asemenea, se vor amenaja spații de joacă pentru copii, dotate cu obiecte de joacă corespunzătoare vârstei și mobilier stradal – bănci și mese fixe pentru jocuri statice în zone special amenajate.

Grădina publică emblematică „Nicu Albu” este un proiect de suflet pentru că are în centrul său comunitatea. Am demarat achiziția pentru lucrările de execuție, prin care acest spațiu va redeveni un loc deschis, plin de natură și de semnificație, așa cum a fost gândit de fondatorul său, Nicu Albu. Vom păstra elementele definitorii pentru parc, vom crea zone pentru spectacole, relaxare și sport. Vom arăta că bucuria în acest spațiu se poate realiza fără egoism și fără gratii. Și vom cinsti memoria primarului Nicu Albu, cel care a marcat profund dezvoltarea orașului nostru”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea.

News Moldova îți recomandă și ...   Primăria PIATRA NEAMŢ vrea să “reînvie” PIATRA LUI CRĂCIUN. Vedetă un brad de 20 de METRI

După un sondaj efectuat în februarie 2021, edilul de Piatra Neamţ, Adrian Carabelea, hotăra, cu acordul consilierilor locali, desfiinţarea Grădinii Zoo, animalele fiind trimise în alte locaţii din ţară, unde aveau condiţii mai bune.

Iniţiativa a fost luată după ce în spaţiul public a apărut un clip video cu o ursoaică, Ina, care stătuse captivă 20 de ani la Piatra Neamţ. După ce a fost trimisă la Sanctuarul de urşi de la Zărneşti, continua să se învârtă în cerc, la fel cum făcea în micul spaţiu din Parcul Zoo din Piatra Neamţ.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului comunei CORDUN, județul NEAMȚ, Adrian CIOBANU, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Decizia de anul trecut a stârnit o amplă dezbatere publică, unii fiind pro, alţii contra, transformării Parcului Zoo în Grădină Publică, însă municipalitatea şi-a continuat demersurile, a finalizat proiectarea şi, iată, recent, a scos la licitaţie execuţia lucrărilor.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Neamt

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top