fbpx
Connect with us

Adjunctul Serviciului Achiziții din CJ Neamț a scăpat de pedeapsa de 6 ani de închisoare

Adjunctul Serviciului Achiziții din CJ Neamț a scăpat de pedeapsa de 6 ani de închisoare - News Moldova

Neamt

Adjunctul Serviciului Achiziții din CJ Neamț a scăpat de pedeapsa de 6 ani de închisoare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Adjunctul Serviciului Achiziții din cadrul Consiliului Județean Neamț, Mihai Popescu, a scăpat, cel puțin momentan, de condamnarea de 6 ani de închisoare, cu executare, pentru abuz în serviciu, fapte care ar fi avut loc pe vremea când era la Administrația Bazinală de Apă Siret.

Totul după ce magistrații din cadrul Curții de Apel Bacău au trimis cauza în rejudecare la instanța de fond, Tribunalul Bacău. Procesul nu va fi reluată de la zero, ci de la jumătatea anului trecut, ceea ce înseamnă că din cele 29 de termene care au avut loc în litigiu vor fi menținute actele procedurale efectuate până la acel moment. Practic au fost anulate cele din ultimele 9 înfățișări.

„În baza art. 421 pct. 2 lit. b Cod procedură penală admite apelurile formulate de apelanții inculpați POPESCU MIHAIL, DIACONESCU MARIA și CHIOCHIU ANCA MIRELA împotriva sentinței penale nr. 307/D/14.12.2023 pronunțată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 3082/110/2020. Desființează în totalitate sentința penală apelată și trimite cauza spre rejudecare la aceeași instanță, Tribunalul Bacău. Menține actele procedurale efectuate în cauză până la termenul din data de 08.06.2023, inclusiv. În baza art. 275 alin 3 C. pr. pen, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, conform Curții de Apel Bacău.

Mihail Popescu a fost condamnat la 6 ani de închisoare, cu executare pentru fapte de corupție. În același dosar două angajate de la ABA Siret au primit pedepse pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere pentru complicitate la abuz în serviciu (amănunte aici și aici).


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top