fbpx
Connect with us

Amplă operațiune împotriva traficului de minori și prostituției. Opt percheziții în Iași și Neamț

Amplă operațiune împotriva traficului de minori și prostituției. Opt percheziții în Iași și Neamț - News Moldova

Neamt

Amplă operațiune împotriva traficului de minori și prostituției. Opt percheziții în Iași și Neamț

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, au efectuat opt mandate de percheziție domiciliară în județele Iași și Neamț

Operațiunea vizează destructurarea unei rețele de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, folosire a prostituției infantile și lipsire de libertate ilegală.

Potrivit informațiilor obținute din actele de urmărire penală, în anul 2023, un inculpat a recrutat două victime minore, profitând de vulnerabilitatea acestora cauzată de vârsta fragedă, lipsa mijloacelor de subzistență și nivelul scăzut de educație. Acesta, alături de alți trei inculpați, a obligat o victimă minoră în vârstă de 16 ani să practice prostituția, transportând-o în diverse locații și primind sume de bani rezultate din această activitate infracțională.

Într-un alt caz, un inculpat este acuzat că a întreținut raporturi sexuale contra cost cu o victimă minoră, iar ulterior a constrâns-o fizic, împiedicând-o să părăsească imobilul și privând-o astfel de libertate în mod ilegal. Cercetările au dezvăluit că un alt inculpat a recrutat o victimă majoră, profitând de vulnerabilitatea acesteia și obligând-o să practice prostituția în beneficiul său.

Cinci dintre inculpați au fost reținuți, iar al șaselea este sub control judiciar. Procurorii au depus o propunere de arestare preventivă la Tribunalul Iași. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din Timișoara și Dâmbovița, luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din Iași și polițiștilor de frontieră din cadrul ITPF Iași, cu suportul jandarmilor din Timișoara. Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. a asigurat suportul de specialitate.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top