Connect with us

Andrei CARABELEA, primar PIATRA NEAMT: „Firesc ar fi sa avem un Guvern PNL-USR-UDMR. Este și scenariul cel mai posibil”

Neamt

Andrei CARABELEA, primar PIATRA NEAMT: „Firesc ar fi sa avem un Guvern PNL-USR-UDMR. Este și scenariul cel mai posibil”

” Ma astept ca macar noi, generatia tanara, sa ducem cumva discursul dincolo de adversitatea asta si ura politica si sa ne concentram pe ce putem construi „

În cadrul emisiunii  MOLDOVA ÎN DIRECT, transmisa de News Moldova în data de 30 Septembrie 2021 orele 18:30, au fost tratate subiecte legate de:

  • CRIZA POLITICA PARLAMENTARA (iminenta caderii marti a guvernului Cîtu) care afectează actul de guvernare într-un moment extrem de dificil,
  • CRIZA MEDICALĂ pe care o traversăm din nou, amplificată de noile măsuri restrictive sub aspect economic la care se adaugă VALUL de SCUMPIRI (energie, combustibil, cotația RON în raport cu EURO, criza din asigurările AUTO)
Invitații redactorului-sef al News Moldova, Ion ȘTEFANOVICI au fost:
– Primarii orașelor Piatra Neamț ( Andrei Carabelea – PNL) și Botoșani ( Cosmin Andrei – PSD)
– Directorul ADR Nord Est, Vasile ASANDEI
– Medicul infecționist ieșean, Carmen DOROBAT
– Parlamentarii Daniel CADARIU (senator PNL de Suceava) și Marius BUDAI (deputat PSD de Botoșani).

  In contextul motiunii de cenzura împotriva Guvernului Cîtu, Andrei Carabelea a fost intrebat cum se vede de la Piatra Neamt toata aceasta situatie

” Pentru ca ce vedem zilele astea este de fapt acest sport national de a-l împiedica pe celalalt sa aiba rezulate. Asta se vede in Parlamentul Romaniei si asta ameninta practic punerea în aplicare a proiectelor de care are atata nevoie tara noastra.

Nu vreau sa-i spun balci ca sa nu para foarte dur, dar din pacate nu vedem decat o competetie despre cine are dreptate si nu despre care sunt solutiile cele mai bune pentru a iesi din aceasta criza. Vedem cum se doreste sa se stabileasca premierul.

Trebuie sa inteleaga clar toata lumea implicata in aceasta poveste ca Presedintele PNL este Premierul Romaniei Florin Cîtu si ca a iesit validat dintr-un congres destul de important”, declara primarul PNL Piatra Neamt, Andrei Carabelea.

„Nu poate sa decida un alt partid care va fi nominalizarea, care va fi viitorul prim-ministru al Romaniei.[…] Apanajul numirii unui prim-ministru îi revine exclusiv Presedintelui Romaniei”

Prin prisma tanarului edil liberal ar exista patru scenarii posibile. Scenariul cel mai posibil si prima optiune al edilului este o guvernare de coalitie PNL-USR-UDMR: „Firesc ar fi sa avem un Guvern PNL-USR-UDMR asa cum a rezultat si urma negocierilor de la finalul anului trecut […] amintind de Congresul USR PLUS în care va fi decis presedintele USR PLUS. Varianta unui guvern minoritar, planul de avarie care sa asigure un guvern stabil care sa asigure acest parcurs pentru PNRR, din punctul meu de vedere, este o solutie de comprimis ce poate functiona pe termen scurt.

„Varianta majoritatii constituite de PSD-USR-AUR, situatia in care USR s-ar defini ca un partid mai socialist decat PSD si mai radical si mai extremist decat AUR”

„Varianta a patraalegeri anticipate. Acesta cred ca este este cel mai nefericit scenariu pentru o Romanie care isi doreste sa puna în aplicare Planul National de Investitii, care sa asigure dezvoltarea comunitatilor locale în special a celor mici si Planul National de Redresare si Rezilienta. Sunt 30 de milioane de euro care bat la usa Romaniei si noi ne certam cine sa fie prim-ministru cand avem deja unul”, a concis Andrei Carabelea, primarul orasului Piatra Neamt

Interventia primarului orasului Piatra Neamt, Andrei Carabelea, o puteti urmari integral în inregistrarea emisunii.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top