fbpx
Connect with us

Aparatură medicală de peste 350.000 de euro FURATĂ din Belgia, recuperată de polițiștii nemțeni

Aparatură medicală de peste 350.000 de euro FURATĂ din Belgia, recuperată de polițiștii nemțeni - News Moldova

Neamt

Aparatură medicală de peste 350.000 de euro FURATĂ din Belgia, recuperată de polițiștii nemțeni

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Autoritățile din Neamț au demarat o acțiune impresionantă în lupta împotriva infracționalității transfrontaliere, după ce polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au efectuat trei percheziții într-un dosar penal legat de furtul și vânzarea ilegală a aparatelor medicale

Operațiunea a avut ca rezultat recuperarea unei aparaturi medicale evaluate la peste 350.000 de euro, sustrase anterior din Belgia.

În conformitate cu informațiile furnizate de Poliția Română, la data de 1 martie a.c., trei percheziții domiciliare au fost efectuate în județul Neamț în legătură cu un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire. Din anchetă reiese că, la data de 3 octombrie 2023, mai multe persoane ar fi comercializat online echipament medical furat anterior în Belgia, provocând un prejudiciu de aproximativ 50.000 de euro persoanei vătămate.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și identificate mai multe bunuri, inclusiv telefoane mobile, laptopuri și impresionant, 40 de aparate medicale. Valoarea totală a acestora este estimată la peste 350.000 de euro. Toate bunurile recuperate au fost ridicate pentru a servi ca probe în continuarea cercetărilor.

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, locuitor al județului Neamț, a fost adus la sediul poliției în urma perchezițiilor. Pe baza probelor strânse de anchetatori, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

Acțiunea a fost posibilă datorită eforturilor coordonate ale polițiștilor din cadrul I.G.P.R. – D.I.C., C.C.P.I., Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, și polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Roman. Suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din Poliția Română a contribuit semnificativ la succesul acestei operațiuni.

Ancheta continuă pentru identificarea și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în această rețea infracțională internațională.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top