fbpx
Connect with us

Bărbatul care i-a AMENINȚAT și ÎNJURAT pe polițiștii din Neamț, va face ÎNCHISOARE!

Bărbatul care i-a AMENINȚAT și ÎNJURAT pe polițiștii din Neamț, va face ÎNCHISOARE! - News Moldova

Neamt

Bărbatul care i-a AMENINȚAT și ÎNJURAT pe polițiștii din Neamț, va face ÎNCHISOARE!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Bărbatul care a sfidat și înjurat polițiștii din Neamț a fost condamnat la închisoare cu executare. A fost găsit vinovat de două infracțiuni de ultraj

Individul, cunoscut ca Emil I., a fost găsit vinovat de două infracțiuni de ultraj și va petrece 1 an și 4 luni în penitenciar. Sentința a fost dată de magistrații de la Judecătoria Târgu Neamț, care au considerat că pedeapsa privativă de libertate este necesară în vederea educării și prevenirii unor astfel de comportamente.

Motivarea condamnării a evidențiat gradul de pericol social al acțiunilor săvârșite de inculpat, precum și consecințele acestora, precum și caracteristicile personale și comportamentul acestuia.

Prin urmare, instanța a considerat că aplicarea unei pedepse privative de libertate este necesară pentru a atinge scopul educativ și preventiv al sentinței.

Conflictul a avut loc în 2020. Cum s-au petrecut lucrurile?

Conflictul în care s-au implicat polițiștii și acuzatul a avut loc pe 8 mai 2020, în timpul pandemiei, în Târgu Neamț.

Agenții de poliție au observat mai multe persoane pe stradă care încălcau ordonanțele militare în vigoare la acea vreme. Aceștia le-au avertizat că vor primi amenzi dacă nu se întorc acasă.

În acel moment, Emil I., care era sub influența alcoolului, a intervenit și a amenințat polițiștii, întrebându-i ironic dacă se tem de miliție.

El a refuzat să le prezinte actele și documentele solicitate și a continuat să-i înjure. Ca urmare, a fost imobilizat și transportat într-o mașină de poliție.

Pe parcursul călătoriei și în timpul reținerii, acuzatul a continuat să-i jignească, să-i scuipe și chiar a încercat să-i lovească cu picioarele pe polițiști.

Acesta a amenințat că îi va ucide pe ei și pe familiile lor, declarând că nu se teme de închisoare.

La sediul poliției, comportamentul agresiv și amenințările cu moartea au continuat. Emil I. a adresat polițiștilor cuvinte și expresii jignitoare, afirmând că îi va “mierli” și că va petrece 20 de ani în închisoare. Detaliile acestor acțiuni au fost confirmate și de judecători.

În cadrul procesului, acuzatul a susținut că nu-și amintește nimic din incident din cauza stării avansate de ebrietate, că regretă ceea ce s-a întâmplat, dar că faptele sunt consumate.

Deși cei doi polițiști au fost victimele insultelor și amenințărilor, aceștia nu s-au constituit părți civile în procesul penal și nu au solicitat compensații materiale sau morale.

Sursa: adevărul.ro.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top