fbpx
Connect with us

Biblioteca Judeţeană din NEAMŢ va intra într-un amplu proces de REABILITARE

Neamt

Biblioteca Judeţeană din NEAMŢ va intra într-un amplu proces de REABILITARE

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “G.T.Kirileanu Neamţ” intenţionează să realizeze lucrări de reabilitare la cele două corpuri de clădire în care îşi desfăşoară activitatea

În acest sens, recent, a fost demarată o procedură prin care se solicită oferte de preţ pentru întocmirea documentaţiei tehnico-economice pentru realizarea acestor lucrări de reabilitare.

Printre lucrările ce se doresc a fi realizate se au în vedere: remedierea sistemului de colectare ape pluviale învechit, cu probleme vizibile de tubulatură deteriorată la nivelul subsolului; înlocuirea tâmplăriei exterioare din cornier cu geam simplu, în două straturi – rânduri (parter), respectiv într-un strat, la nivelul etajului – închidere Cupolă cu tâmplărie PVC cu geam termopan.

News Moldova îți recomandă și ...   Primarul Daniel HARPA: "Am atras la Târgu-Neamț alte peste 3 milioane de euro, prin PNRR"

Situaţia actuală determină un disconfort major, pierdere căldură pe timp de iarnă, respectiv încălzire excesivă pe timpul verii. Se pot menţiona aici şi geamuri la nivel subsol cu tâmplărie lemn sau metalică, precum şi geamuri zidite pe interior, cu menţinerea înspre exterior a vechii tâmplării.

Se mai are în vedere realizarea izolaţiei la nivelul pereţilor de închidere, fie ei de beton armat la subsol sau de cărămidă portantă la parter şi etaj.

News Moldova îți recomandă și ...   Bărbat de 70 de ani din Piatra-Neamț, ÎNECAT în râul Bistrița

Se mai doreşte înlocuirea centralei termice cu una nouă, performantă, precum şi a instalaţiei termice, dotarea cu panouri fotovoltaice pe acoperiş pentru economii în ceea ce priveşte consumul de energie electrică, dar şi dotarea cu aparate de aer condiţionat.

În plus s-ar mai vrea dotarea cu ascensor exterior sau platformă pentru persoane cu dizabilităţi, reconfigurarea rampei de acces clădire pentru persoane cu dizabilităţi, dar şi igienizarea spaţiilor de la subsol.

News Moldova îți recomandă și ...   DNA a dispus trimiterea în JUDECATĂ a inculpaților în cadrul dosarului „Mită la Ambulanța NEAMȚ”

Nu în ultimul rând, repararea acoperişului şi reparaţii la faţada clădirii şi recompartimentare mansardă Corp B (Teatru de joacă) şi schimbare destinaţie, respectiv mutare spaţii administrative.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Neamt

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top