fbpx
Connect with us

Primăria PIATRA NEAMŢ vrea să “reînvie” PIATRA LUI CRĂCIUN. Vedetă un brad de 20 de METRI

Neamt

Primăria PIATRA NEAMŢ vrea să “reînvie” PIATRA LUI CRĂCIUN. Vedetă un brad de 20 de METRI


Primăria Piatra Neamţ a achiziţionat recent un brad gigant, contra sumei de 220.104 lei

Bradul, care are o înălţime de 20 de metri, a fost cumpărat de la o firmă din Germania, Justins Design, iar în preţ sunt cuprinse şi ghirlandele luminoase care îl vor împodobi, transportul şi montarea şi demontarea bradului.

Acesta va constitui, în opinia municipalităţii pietrene, piesa de rezistenţă în cadrul manifestărilor ce vor fi organizate pe perioada Sărbătorilor de Iarnă, la Piatra Neamţ.

News Moldova îți recomandă și ...   ADR Nord-Est organizează Conferința regională „Destinație: Europa 2027! Programul Regional Nord-Est pornește la drum"

Reprezentanţii primăriei au declarat că doresc să reînvie atmosfera sărbătorilor de iarnă de altădată, inspirându-se din istoria oraşului.

În urmă cu 591 de ani, domnitorul Alexandru cel Bun menționa „o casă a lui Crăciun de la Piatra”, prima atestare documentară a orașului, iar în sec. al- XV-lea, municipiul este cunoscut  ca „Piatra lui Crăciun”.

Pornind de la aceste premise istorice, pentru Crăciunul din acest an municipalitatea a pregătit un eveniment prin care să creeze atmosfera poveștilor, a copilăriei și a farmecului de odinioară al sărbătorilor: Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului. Parcul Central va deveni ținutul luminilor și al personajelor de basm, un sat al Moșului cu activități pentru toate vârstele.

News Moldova îți recomandă și ...   Fost adjunct al IPJ Neamț, acuzat de abuz în serviciu

Foișorul din Parcul Central se va transforma în căsuța lui Moș Crăciun, unde copiii vor putea să-l întâlnească, să stea de vorbă cu el și să-i vadă pe spiriduși în acțiune, împachetând cadouri. Și pentru că decembrie este luna dorințelor, lângă foișor va fi amplastă Cutia cu Dorințe, unde cei mici (și cei mari) vor putea să-i lase Moșului o scrisoare.

Pe aleile din Parcul Central vor putea fi cumpărate feluri de mâncare potrivite pentru toate gusturile: de la preparate tradiționale și dulciuri până la vinul fiert aromat care să încălzească în serile friguroase de iarnă.

News Moldova îți recomandă și ...   Rețetă de succes! Crescătorie de prepelițe la o microferma din Zănești, Neamț

Vor concerta artiști local şi vor fi spectacole de colinde, pe scena pregătită chiar în centrul Parcului.


Continue Reading
You may also like...

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Neamt

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top