fbpx
Connect with us

„Călătorie în Țara Zimbrului” un film de prezentare turistică a județului NEAMȚ și o invitație către toți turiștii dornici să descopere un teritoriu fascinant

Neamt

„Călătorie în Țara Zimbrului” un film de prezentare turistică a județului NEAMȚ și o invitație către toți turiștii dornici să descopere un teritoriu fascinant

Premiat și recunoscut ca Destinaţie Turistică de Excelenţă la nivel european, Județul Neamț este în prezent una dintre cele mai ofertante destinații din România prin atractivitatea peisajelor, obiectivele turistice unice, evenimentele culturale, oportunitățile de agrement, istoria şi tradiţiile impresionante.

„Călătorie în Țara Zimbrului” este filmul de prezentare turistică a județului Neamț și o invitație către toți turiștii dornici să descopere un teritoriu prolific și fascinant, un proiect media realizat de Consiliul Județean Neamț, semnat Sfinx Film, producător Radu Tora.

Simboluri spirituale și tradiționale, spațiu sacru al vechilor daci, leagăn al etnogenezei române cu multe legende și mituri, cu o istorie și rădăcini care fac referire la cea mai strălucită și mai studiată civilizaţie preistorică a Europei, aparţinând Complexului Cultural Precucuteni-Cucuteni-Tripolie, un târăm al satelor mănăstirești, al muntelui sfânt Ceahlău, al „Mării dintre Munți”, al oamenilor primitori, cu mult farmec, al zimbrilor celebri în toată lumea sunt doar câteva motive de a porni într-o călătorie la Neamț.

News Moldova îți recomandă și ...   START FINANȚĂRI!! Lansarea la Piatra Neamt a Programului Regional Nord-Est 2021-2027

Doar aici vei descoperi „Împărăţia de piatră” a Cheilor Bicazului, o ispită irezistibilă pentru cei ce iubesc încleştarea cu muntele, una dintre cele mai valoroase arii protejate din Carpaţi, dar şi din Europa, Cheile Şugăului, unde există și cel mai lung traseu montan Via Ferrata din România, lacuri cunoscute ca paradisul lebedelor și al rațelor, muzee care înfățișează colecții remarcabile. Tot aici, Cuejdel este lacul cu aspectul unei păduri înecate, cu numeroase trunchiuri care străpung luciul apei, poate cea mai „fotogenică” frumusețe a Neamțului, vestită și dincolo de hotarele țării.

Neamțul o destinația unde arta populară ocupă un loc aparte

Ca să vă convingenți este suficient să pătrundeți în impresionantul muzeu Nicolae Popa sau în spațiul copilăriei universale de la Humulești, Casa Memorială Ion Creangă, cel mai iubit povestitor al românilor. Tot la Neamț, veți putea afla cum meșterii populari dau viață personajelor lui Creangă sau cum reușesc să transmită mai departe fiecare meșteșug și tainele lui.

News Moldova îți recomandă și ...   Percheziții DIICOT la o importantă firmă din Neamț care cumpăra din China și vindea sub fals certificat CE!

Cetatea Neamț poate fi bucuria oricărui turist, căci zidurile ei ascund istorii pe care le descoperi numai aici, un monument medieval de mare valoare, din timpul voievodului Ștefan cel Mare, care nu a rezistat eroic numeroaselor asedii de-a lungul timpului.

Invitația la Neamț devine cu atât mai provocatoare, cu cât puteți experimenta aici numeroasele oportunități de agrement, ciclism, sporturi acvatice, evenimente și cursuri ecvestre, pentru copii și adulți, experiența zborului care nu se uită niciodată, escaladă și multe altele. Nu în ultimul rând, turiștii care vin la Neamț se bucură de fiecare dată și de o aventură culinară și asta pentru că bucătăria moldovenească tradițională a ajuns faimoasă, de-a lungul anilor, fiind considerată una dintre cele mai gustoase din lume.

Neamțul face de asemenea legătura cu importante rute culturale și istorice, străbătute de vechii pelerini încă din timpuri imemorabile, la vechi mănăstiri și biserici, care impresionează prin arhitectură, măestria cioplitului în lemn sau prin iconografia variată și deosebită care le înfrumusețează. În Neamț și-au lăsat amprenta renumiții pictori români Nicolae Grigorescu și Nicolae Tonitza, alături de alții care au creat opere de valoare, dar al căror nume s-a pierdut în negura timpului.

News Moldova îți recomandă și ...   Un accident cu bicicleta i-a adus SFÂRȘITUL unui bătrân din județul Neamț

Neamțul este și Ținutul Zimbrului, cu cel mai mare prestigiu internațional și singura destinație din România inclusă în prestigiosul „Top 100 Destinații Sustenabile”, începând cu anul 2017 și obținând în anul 2022 Premiul I Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin, în cadrul ceremoniei Green Destinations Story Awards 2022, la categoria „Votul Publicului”

În Neamț sunt cele mai multe mănăstiri din țară și 537 de monumente istorice, edificii foarte vechi, lăcașuri de cult, numeroase muzee şi case memoriale, ce dețin colecţii de mare valoare, unele datând din anul 1210, Mănăstirea Neamț considerată „Ierusalimul Ortodoxiei Române”.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Neamt

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top