fbpx
Connect with us

Cauza incendiului tragic de la spitalul din Piatra-Neamț a fost dezvăluită în raportul final

Cauza incendiului tragic de la spitalul din Piatra-Neamț a fost dezvăluită în raportul final - News Moldova

Neamt

Cauza incendiului tragic de la spitalul din Piatra-Neamț a fost dezvăluită în raportul final

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În urma investigațiilor întreprinse de Înalta Curte de Casație și Justiție, un raport final a dezvăluit cauza care a declanșat incendiul devastator al secției ATI a Spitalului din Piatra-Neamț, în noiembrie 2020

Zece pacienți și-au pierdut viața în acea tragedie, iar concluziile raportului sunt departe de primele suspiciuni legate de un scurtcircuit.

Avocatul Adrian Cuculis a prezentat concluziile raportului, care indică faptul că incendiul a fost declanșat de o asistentă din salon, care a adus o candelă la capul unui pacient din secția ATI, potrivit MEDIAFAX.

Această concluzie contrazice ipoteza inițială conform căreia un scurtcircuit ar fi fost cauza principală a incendiului.

Ulterior, s-a constatat că scurtcircuitul a apărut ca urmare a propagării incendiului în stadiul de preflashover, având originea în candela aflată la capul pacientului.

Concentrația mare de oxigen și lipsa ventilației au contribuit la propagarea rapidă a flăcărilor în întreaga secție ATI, rezultând într-o tragedie fără precedent.

Deși un scurtcircuit era considerat inițial cauza principală, faptul că incendiul a fost generat de o candelă adusă în mod intenționat în salon aduce un alt nivel de responsabilitate și implică măsuri de siguranță și precauții suplimentare care trebuie luate în considerare.

Tragedia din Spitalul din Piatra-Neamț a șocat întreaga țară și a scos în evidență importanța reglementărilor de siguranță în instituțiile medicale.

Autoritățile sunt acum chemate să analizeze cu atenție aceste concluzii și să ia măsuri adecvate pentru a preveni astfel de incidente în viitor.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top