fbpx
Connect with us

Cercetare disciplinară pentru directorii unui Colegiu din Piatra Neamț 

Cercetare disciplinară pentru directorii unui Colegiu din Piatra Neamț  - News Moldova

Neamt

Cercetare disciplinară pentru directorii unui Colegiu din Piatra Neamț 

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În urma analizei situației în care o adolescentă de 16 ani din București a murit în Dumbrava Roșie, 2 directori ai Colegiului Național „Petru Rareș” sunt subiectul unei cercetări disciplinare

După derularea tragică a evenimentului în care o adolescentă de 16 ani din București a pierit în Dumbrava Roșie în timpul Conferinței Piatra Neamț – Model United Nations, atenția s-a îndreptat spre organizația și coordonarea acestui eveniment.

În urma analizei situației, doi directori ai Colegiului Național „Petru Rareș” sunt acum subiectul unei cercetări disciplinare. Decizia a fost luată în ședința de joi, 17 august, de către Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Neamț.

Această acțiune vine ca urmare a presupusei implicări sau lipse de implicare a celor doi directori în organizarea Conferinței Piatra Neamț – Model United Nations, care a avut loc în perioada 31 iulie – 2 august.

Florentina Luca-Moise, șefa Inspectoratului Școlar Neamț, a oferit detalii privind decizia

Florentina Luca-Moise, șefa Inspectoratului Școlar Neamț, a oferit detalii privind decizia de a demara cercetarea disciplinară. Ea a explicat că comisia de cercetare prealabilă a prezentat raportul în ședința Consiliului de administrație, iar în conformitate cu articolul 280 al.3 (1) din Legea Educației, s-a hotărât să se inițieze o cercetare disciplinară a celor doi directori.

„Abaterile prezumate țin de încălcarea unor articole din fișa postului și a contractelor de management, de lipsa comunicării cu Inspectoratul Școlar, de atingerea imaginii publice a învățământului nemțean, de nerespectarea deciziilor departamentelor și ale Inspectoratului Școlar ce au fost transmise școlilor și au fost luate la cunoștință de managementul unităților de învățământ, de încălcarea obligației de a anunța Inspectoratul Școlar despre activitatea extrașcolară și altele”, a declarat Florentina Luca-Moise, șefa IȘJ Neamț.

Abaterile prezumate au legătură cu încălcarea unor articole din fișa postului și contractele de management, comunicarea insuficientă cu Inspectoratul Școlar, prejudicierea imaginii învățământului nemțean și nerespectarea deciziilor departamentelor și ale Inspectoratului Școlar.

Procesul de cercetare disciplinară este în desfășurare și se va încheia cu întocmirea unui raport și luarea deciziilor în ceea ce privește eventualele sancțiuni. În ciuda acestor investigații, cercetatele au dreptul să cunoască toate actele cercetării și să prezinte probe în apărare.

Chiar dacă directorii colegiului refuză să se prezinte la audieri sau să ofere declarații scrise, procesul de cercetare poate continua.

În timp ce cercetările continuă, directorii Grigoruță Oniciul și Claudia Jora de la Colegiul Național „Petru Rareș”nu au avut nimic de comentat, fiind rezerva lor în fața situației delicate în care se află.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top