fbpx
Connect with us

Circulația pe drumurile din județul Neamț, afectată de NINSORI și VISCOL

Zapada deszapezire neamt - News Moldova

Neamt

Circulația pe drumurile din județul Neamț, afectată de NINSORI și VISCOL


Situația drumurilor din județul Neamț, în data de azi, 5 aprilie 2023, arată că la acest moment există drumuri naționale blocate sau închise

Cu toate acestea, circulația pe DN15D, DN15C și DN2 este îngreunată din cauza stării părții carosabile care este umedă și alternează cu porțiuni cu zăpadă. În plus, fenomenele meteo, precum ninsori și viscol, agravează situația.

În ceea ce privește stocurile de materiale antiderapante, în prezent se dispune de 1403,14 tone de sare, 208 tone de nisip, 38,05 tone de clorură de calciu și 3,75 tone de produs ecologic.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul AUR Dumitrina Mitrea a enumerat proiectele legislative adoptate recent de Camera Deputaților

Între orele 18:00 și 06:00, în perioada 4-5 aprilie 2023, s-au desfășurat acțiuni de intervenție pe drumurile naționale din administrarea SDN Piatra-Neamț. Au fost mobilizate 31 de utilaje ATB cu RSP + lama, 5 utilaje UNG cu RSP + lama, 2 tractoare de mare capacitate și 2 autofreze. Au fost consumate 526 de tone de sare și 2600 de kilograme de clorură de calciu.

În prezent, pe toate sectoarele de drumuri naționale din administrarea SDN Piatra-Neamț, acționează 40 de utilaje, printre care se numără 31 de utilaje ATB cu RSP + lama, 5 utilaje UNG cu RSP + lama, 2 tractoare de mare capacitate și 2 autofreze.

News Moldova îți recomandă și ...   Bătrână din Neamț, urmărită la nivel european pentru pornografie infantilă

De asemenea, pe drumurile județene, se acționează cu 10 autocamioane echipate cu lama și sărăriță, 3 Unimog-uri cu lamă și sărăriță, 3 încărcătoare frontale, 2 buldoexcavatoare și 3 autoutilitare. Materialul antiderapant folosit este de 140 de tone.

7 drumuri județene sunt blocate

În acest moment, 7 drumuri județene sunt blocate, printre care DJ 207 Valea Ursului – Roman, DJ 208 G Ștefan cel Mare – Dragomirești, DJ 155 I Siliștea – Moldoveni, DJ 155 G Bodești – Corni, DJ 157 Dochia – Climești – Făurei, DJ 158 Broșteni – Bahna și DN 15D km 14+600, extravilan loc. Girov, acționare autofreză Ural.

News Moldova îți recomandă și ...   Implicarea ADR Nord-Est în dezvoltarea durabilă a regiunii: proiecte și perspective

În general, se recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență și să adapteze viteza la condițiile de drum. De asemenea, este important să se respecte indicațiile autorităților și să se evite călătoriile în zonele în care există restricții de circulație.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top