fbpx
Connect with us

Clarificări în dosarul de luare de mită la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț

Clarificări în dosarul de luare de mită la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț - News Moldova

Neamt

Clarificări în dosarul de luare de mită la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Direcția Națională Anticorupție (DNA) a oferit noi detalii privind cel de-al doilea dosar ce vizează acuzații de luare de mită de către angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț

Acest caz a fost înregistrat la Tribunalul Neamț la sfârșitul lunii trecute și implică fapte similare cu cele pentru care persoanele implicate au fost anterior condamnate în legătură cu fraudarea unui concurs de angajare în perioada crizei sanitare COVID-19.

Conform informațiilor oficiale, faptele recente au avut loc în contextul unui examen organizat de SAJ Neamț între 2 și 18 mai 2022 pentru ocuparea unor posturi pe perioadă nedeterminată. Aceste posturi erau destinate personalului care fusese angajat pe perioadă determinată, fără concurs, în timpul stării de alertă sanitară, în conformitate cu Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1168/2022. De această dată, examenul viza trei posturi de personal auxiliar (îngrijitoare pentru curățenie).

În acest dosar, au fost trimiși în judecată Maria Luminița Rozoschi, asistent șef interimar la stația SAJ din Piatra Neamț, Elena Preda, asistent șef la SAJ Târgu Neamț, și liderul de sindicat Gladior Andronache. DNA o acuză pe Rozoschi de luare de mită, în timp ce ceilalți doi sunt menționați ca „persoane fizice” și acuzați de complicitate la luare de mită.

Conform DNA, în perioada menționată, Rozoschi, în calitate de președinte al comisiei de examen, ar fi pretins și primit, direct sau prin intermediul celorlalți inculpați, suma totală de 4.000 de euro (2.000 de euro per candidat) de la două persoane pentru ca soțiile acestora să fie declarate admise.

Cei doi care au oferit mita au fost puși sub acuzare pentru dare de mită. În prezența avocaților lor, aceștia și-au recunoscut faptele, au acceptat încadrarea juridică și pedepsele aplicate, respectiv un an și șase luni de închisoare cu suspendare. Rămâne de văzut ce decizie vor lua judecătorii în privința angajaților de la Ambulanță, având în vedere că aceștia au deja pedepse cu suspendare pentru fapte similare.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top