Connect with us

Combaterea violenței DOMESTICE a fost discutată la ANES! Deputatul PNL de Neamț, Mara CALISTA: ”Vom implementa PROIECTE extrem de necesare SOCIETĂȚII”

Neamt

Combaterea violenței DOMESTICE a fost discutată la ANES! Deputatul PNL de Neamț, Mara CALISTA: ”Vom implementa PROIECTE extrem de necesare SOCIETĂȚII”

Problematica egalității de șanse între femei și bărbați și prevenirea și combaterea violenței domestice a fost discutată de autoritățile naționale

Deputatul PNL de Neamț, Mara CALISTA (membru al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților) a avut o întâlnire cu Luminița POPESCU, secretar de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați.
Întâlnirea a avut ca obiectiv final identificarea soluțiilor pentru problematica egalității de șanse între femei și bărbați și prevenirea și combaterea violenței domestice.
Potrivit reprezentanților Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), Mara CALISTA a avut importante inițiative legislative și contribuții la modificări legislative cu impact pozitiv asupra categoriilor vulnerabile și în domenii esențiale pentru construcția unei societăți incluzive, nediscriminatorii, centrate pe progres: educație, sănătate, justiție, piața muncii.
Totodată, în cadrul întâlnirii,  secretarul de stat, Luminița POPESCU a evidențiat importanța cooperării interinstituționale, a abordării integratoare a problemelor, a implicării tuturor factorilor de decizie printr-o intervenție coordonată, pentru obținerea rezultatelor.
Reprezentanții ANES au mai declarat că discuțiile au vizat preocupări comune pentru operaționalizarea sistemului de monitorizare al agresorilor, o măsură vitală pentru protecția victimelor violenței domestice, prevenirea și combaterea traficului de persoane, modalități de facilitare a tranziției victimelor violenței domestice beneficiare de servicii sociale la o viață în siguranță
Discuțiile au vizat preocupări comune pentru operaționalizarea sistemului de monitorizare al agresorilor – o măsură vitală pentru protecția victimelor violenței domestice, prevenirea și combaterea traficului de persoane, modalități de facilitare a tranziției victimelor violenței domestice beneficiare de servicii sociale la o viață în siguranță, precum și modificările necesare în legislație pentru creșterea nivelului de participare la decizie al femeilor și necesitatea introducerii cotelor de gen, implementarea directivei UE , cu privire la echilibrul între viața profesională și privată”, au declarat reprezentanții ANES.
În urma întâlnirii, Mara CALISTA a ținut să declare:  ”Mulțumesc Luminița Popescu pentru întâlnire, deschidere și oportunitatea de a lucra împreună pe proiecte extrem de necesare societății noastre!”. 

Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top