Connect with us

Complexul de servicii ELENA DOAMNA din Piatra Neamţ – instalaţiile ELECTRICĂ şi TERMICĂ vor fi REABILITATE

Neamt

Complexul de servicii ELENA DOAMNA din Piatra Neamţ – instalaţiile ELECTRICĂ şi TERMICĂ vor fi REABILITATE

Instalaţiile electrică şi termică ale Complexului de servicii Elena Doamna din Piatra Neamţ vor fi reabilitate, suma estimată fiind de aproape 400.000 lei

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ a iniţiat o procedură pe SEAP pentru încheierea unui contract de lucrări ce vizează reabilitarea instalaţiilor electrică şi termică de la complexul situat în municipiul reşedinţă de judeţ.

Cât priveşte lucrările ce vor viza instalaţia termică, ele sunt estimate la aproximativ 310.000 lei, şi vor viza centrala termică, respectiv reţeaua de distribuţie a agentului termic.

Pentru instalaţia electrică, suma estrimată este de puţin peste 81.000 lei şi vizează dezafectarea tablourilor electrice (general şi de distribuţie zonală), înlocuirea echipamentelor existente cu echipamente electrice noi, care să realizeze o siguranţă mai mare în exploatarea instalaţiilor electrice şi asigurarea parametrilor optimi pentru consumator.

De asemenea, se are în vedere demontarea corpurilor de iluminat deteriorate (unde este cazul) şi montarea unor corpuri de iluminat cu lămpi tip led noi. În plus, dezafectarea circuitelor de alimentare prize (unde este cazul) şi a prizelor aferente şi montarea unor prize noi.

Fondurile sunt alocate de la bugetul local prin finanţare de la Consiliul Judeţean Neamţ în cadrul unei acţiuni multianuale aprobate cu finanţare de 50.420,17 lei fără TVA (respectiv 60.000 lei, inclusiv TVA), în anul 2021, conform “Listei obiectivelor de investiţii pe anul 2021”.

Termenul pentru execuţia lucrărilor este de 6 luni calendaristice, începând de la data emiterii ordinului de începere. Durata contractului este de 6 luni de la data semnării de către ambele părți, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de alocaţia bugetară aprobată de către Consiliul Judeţean. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Cei interesaţi trebuie să demonstreze că au dus la bun sfârşit în ultimii 5 ani lucrări în domeniul instalaţiilor în construcţii, electrice şi termice, sau alte lucrări similare sau superioare din punct de vedere al complexităţii a căror valoare cumulată este minim 350.000 lei fără TVA la nivelul a maximum trei contracte.

După cum comunicau reprezentanţii DGASPC Neamţ, în luna aprilie Centrul de plasament Elena Doamna Piatra Neamț s-a închis oficial odată cu mutarea ultimilor copii în casa de tip familial de la Săvinești.

Procesul de închidere al Centrului de plasament Elena Doamna a demarat în anul 2016, acolo locuind la acel moment 108 copii tipici și cu nevoi speciale. Pentru aceștia a fost nevoie să se identifice soluții alternative de locuire – reintegrarea în familie, plasament la asistenți maternali profesioniști dar și construirea a trei case de tip familial. În 2019 au fost finalizate primele două case de acest fel: Casa Felicia din Piatra Neamț și Casa Felix din Roznov iar în aprilie, Casa Ștefan din Săvinești a devenit „acasă“ pentru ultimii copii din cadrul fostului Centru de plasament Elena Doamna.

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top