fbpx
Connect with us

Conferință de presă susținută de președintele PSD Neamț, Vasilică HARPA! Comasarea alegerilor și noul Spital de Urgență, principalele subiecte

Conferință de presă susținută de președintele PSD Neamț, Vasilică HARPA! Comasarea alegerilor și noul Spital de Urgență, principalele subiecte - News Moldova

Neamt

Conferință de presă susținută de președintele PSD Neamț, Vasilică HARPA! Comasarea alegerilor și noul Spital de Urgență, principalele subiecte

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Astazi 16.02, la Piatra Neamț, a avut loc o conferința de presă susținută de către președintele PSD Neamț, Daniel Vasilică Harpa–  împreună cu Adrian Păduraru (vicepreședinte PSD Neamț și vicepreședinte C.J. Neamț) și Dragoș Chitic (coordonator PSD Piatra Neamț și vicepreședinte C.J. Neamț)

Au fost abordate subiecte politice de actualitate atât la nivel național, cât și județean, precum și clarificări punctuale referitoare la proiectele de investiții din bugetul Consiliului Județean Neamț, inițiate de social-democrați.

Daniel Harpa, președintele PSD Neamț, a adus în discuție problema comasării alegerilor, precizând că a avut o întâlnire cu Tudose și Paul Stănescu pe această chestiune. A fost reafirmată poziția clară a PSD, care nu susține comasarea alegerilor, menținându-se organizarea în patru rânduri distincte.

Totodată, Harpa a vorbit despre relația tensionată cu PNL, subliniind că acest partid nu a votat bugetul pe anul 2024 și niciun proiect important. Mai mult, PNL a blocat proiectul pentru construirea unui nou Spital de Urgență, însă PSD se va descurca cu majoritatea formată împreună cu ALDE, PMP și PRO România. PNL se află pe locul 3 în sondaje în Neamț.

Conferință de presă susținută de președintele PSD Neamț, Vasilică HARPA! Comasarea alegerilor și noul Spital de Urgență, principalele subiecte - News Moldova

Un alt subiect dezbătut a fost atacul PNL asupra studiului de prefezabilitate pentru institușia medicală, precum și atacul în instanță asupra hotărârii Consiliului Local Girova, care a pus la dispoziție un teren gratuit pentru acest spital.

Dragoș Chitic, membru al echipei de coordonare a Spitalului, a dorit să sublinieze că a monitorizat atent toate aspectele legate de activitatea spitalului, asigurându-se că resursele necesare sunt alocate corespunzător. Potrivit acestuia, s-au alocat 20.8 milioane de lei pentru Spitalul Județean și s-au reluat lucrările la Secția de Oncologie. Acesta a adus în discuție alte proiecte esențiale, inclusiv Pavilionul de Pediatrie și lucrările planificate la Secția de Infecțioase, în vederea îmbunătățirii infrastructurii și serviciilor medicale oferite de spital.

Adrian Păduraru, vicepreședintele PSD Neamț și vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, a prezentat detaliile privind bugetul județului pentru anul în curs. Potrivit lui Păduraru, bugetul a fost stabilit la 632 de milioane de lei, cu o prognoză de excedent care îl va aduce la impresionanta sumă de 705 milioane de lei.

Cheltuielile planificate pentru anul în curs sunt estimate la 691 de milioane de lei, iar Adrian Păduraru a subliniat că gestionarea eficientă a resurselor a dus la un excedent remarcabil. Cu aceste fonduri, se vor realiza investiții semnificative în infrastructură și servicii publice.

Printre proiectele majore anunțate se numără construirea noului Spital, care va beneficia de o alocare financiară considerabilă. De asemenea, sunt în derulare proiecte importante precum Podul Lutca, Stația de Pompieri din Târgu Neamț, începută în octombrie, și lucrări pentru suplimentarea debitului de apă în Târgu Neamț. Prin intermediul programului „Anghel Saligny”, se vor aloca fonduri în valoare de 142 de milioane de lei pentru diverse proiecte de dezvoltare.

Adrian Păduraru a subliniat importanța acestor investiții în creșterea calității vieții locuitorilor și în stimularea dezvoltării economice la nivelul județului Neamț. Este de așteptat ca aceste inițiative să aducă beneficii semnificative comunității, consolidând poziția județului în ceea ce privește infrastructura și serviciile publice.

Știre în curs de actualizare…


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top