fbpx
Connect with us

DANLIN XXL SRL, firma care a vrut să-l scoată pe Dorinel UMBRĂRESCU de pe AUTOSTRADA MOLDOVEI, încheie anul 2023 în forță: contracte cu statul în valoare de peste 600.000.000 de lei

DANLIN XXL SRL, firma care a vrut să-l scoată pe Dorinel UMBRĂRESCU de pe AUTOSTRADA MOLDOVEI, încheie anul 2023 în forță: contracte cu statul în valoare de peste 600.000.000 de lei - News Moldova

Neamt

DANLIN XXL SRL, firma care a vrut să-l scoată pe Dorinel UMBRĂRESCU de pe AUTOSTRADA MOLDOVEI, încheie anul 2023 în forță: contracte cu statul în valoare de peste 600.000.000 de lei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


600.000.000 de lei reprezintă pentru DANLIN XXL SRL dublarea cifrei de afaceri față de 2022. Creșterea ar fi fost mult mai spectaculoasă dacă ținem cont că lotul3 de pe AUTOSTRADA MOLDOVEI, pentru care firma lui Dan AMURĂRIȚEI a depus o ofertă,  a fost atribuit la peste 1,5 miliarde de lei. Însă, Curtea de Apel București a respins contestația depusă de DANLIN XXL SRL față de firmele lui Dorinel Umbrărescu

DANLIN XXL SRL a fost înființată pe 23 aprilie 2004 de omul de afaceri Dan AMURĂRIȚEI care este administrator și unic asociat al firmei care are ca obiect de activitate lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. Cifra de afaceri a societății a fost de 331.458.583 de lei pentru 2022, având 323 de angajați. Sediul social al firmei este în Popești-Vale, localitatea Horia din județul Neamț.

Dan AMURĂRIȚEI mai deține două firme: OCTANIC OIL SRL, prin care comercializează benzină și motorină și DANLIN XL CORPORATE SRL, cu obiect de activitate înrudit,  comerț cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși al produselor derivate.

DANLIN XXL SRL, firma care a vrut să-l scoată pe Dorinel UMBRĂRESCU de pe AUTOSTRADA MOLDOVEI, încheie anul 2023 în forță: contracte cu statul în valoare de peste 600.000.000 de lei - News Moldova

DANLIN XXL SRL, cea mai importantă firmă de construcții din județul NEAMȚ, a încheiat prin atribuire în urma unor licitații în  2023,  35 de contracte cu valoare totală de peste 600 de milioane de lei, în special în județele Botoșani, Iași și Neamț

Dintre achizițiile încheiate de  DANLIN XXL SRL în 2023 ies în evidență două contracte cu CJ BOTOȘANI, fiecare în valoare de  109.714.812.68 de lei, pentru EXECUȚIE LUCRARI PENTRU PROIECTUL „REGIUNEA NORD- EST – AXA RUTIERĂ STRATEGICĂ 2: BOTOŞANI-IAŞI”. Primul contract a fost atribuit pe 26.06.2023, al doilea pe 22.08.2023. Lungimea totală a drumului ce va fi executat este de 29,212 kilometri.

Primul tronson are lungimea de 5,971.90 km, este situat în județul Iași, face parte din DJ 282 H între localitatea Șipote și limita cu județul Botosani.

Al doilea tronson se află în județul Botoșani, pe DJ 282 H, cu lungimea de 13,729.10 de kilometri, între limita județului Iași și Rediu – Răușeni – Călărași.

Al treilea tronson este pe DJ 294, în U.A.T. Botoșani, asigură legatura intre (DJ 282 ) Dăngeni – Mihălășeni, cu lungimea de 9,511.00 kilometri.

Un alt contract notabil a fost atribuit firmei nemțene de MUNICIPIUL BACĂU, în urma unei licitații, în valoare de 34.498.784,59 de lei, pe 29.09.2023. Proiectul, denumit “Coridor pentru deplasări nemotorizate: Centru – Șerbănești” propune realizarea unui traseu de piste de biciclete pe direcția est-vest în municipiul Bacău, care să unească zona centrală a municipiului de cartierul Șerbănești și ieșirile din municipiu spre Roman și Vaslui, urmând traseul bulevardelor Unirii – Calea Romanului –Calea Bârladului.

DANLIN XXL SRL, firma care a vrut să-l scoată pe Dorinel UMBRĂRESCU de pe AUTOSTRADA MOLDOVEI, încheie anul 2023 în forță: contracte cu statul în valoare de peste 600.000.000 de lei - News Moldova

DANLIN XXL SRL a contestat atribuirea prin licitație a lotului 3 al Autostrăzii Moldovei firmelor lui Dorinel Umbrărescu, Technostrade și Spedition UMB. Litigiul a ajuns, în final, în instanță, care a respins contestația firmei lui Dan AMURĂRIȚEI

Constructorul Danlin din județul Neamț a contestat în luna ianuarie a acestui an, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) atribuirea contractului către UMB pentru lotul 3 al Autostrăzii Moldovei. Argumentele aduse de Danlin au vizat inexistența disponibilității utilajelor propuse și oferta financiară sub pragul prevăzut de legea achizițiilor publice.

Contestația, care a constat în 37 de pagini, a adus în discuție faptul că utilajele oferite pentru Lotul 3 Leghin – Târgu Neamț sunt identice cu cele deja folosite pe secțiunea Bacău – Pașcani. Constructorul a susținut că utilizarea simultană a acestor utilaje pentru două contracte ar afecta derularea lucrărilor în cadrul fiecărui proiect (UMB urmând un program de lucru alternativ: 3 săptămâni de activitate și o săptămână de pauză, cu echipe ce se rotesc între șantiere).

De asemenea, Danlin a subliniat faptul că oferta financiară a UMB a fost de 77% din valoarea estimată a CNAIR, cu o marjă sub pragul minim de 80% stabilit conform Legii Achizițiilor Publice. Conform legislației în vigoare, lipsa informațiilor sau documentelor justificative pentru nivelul scăzut al costurilor sau al prețurilor propuse poate duce la considerarea ofertei ca fiind neconformă.

SPEDITION UMB, compania controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a câștigat contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 3 Leghin – Târgu Neamț pe 19 iulie cu o ofertă de 1,56 miliarde de lei (echivalentul a 100 de puncte), în timp ce Asocierea Danlin XXL – InterTranscom s-a clasat pe locul doi pentru Lotul 2 cu 90,72 puncte.

Această licitație a fost extrem de importantă, deoarece a fost legată de proiectul Autostrăzii Unirii (A8), iar lucrările pentru acest lot finanțat din PNRR trebuiE finalizate în 30 de luni, cu 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Curtea de Apel București a respins pe 27 octombrie contestația depusă de Danlin XXL în legătură cu licitația pentru secțiunea III Leghin – Tg Neamț din Autostrada Tg Mureș – Tg Neamț (A8).

Plângerea este respinsă ca neîntemeiată. Petenta este obligată să plătească suma de 11.840,98 lei în calitate de cheltuieli de judecată către SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition Umb SRL – SC Tehnostrade SRL. Această hotărâre este definitivă.” Acesta a fost conținutul soluției pronunțate de către Curtea de Apel București în data de 27 octombrie 2023.

Această situație apare într-un moment crucial, deoarece țara se grăbește să atribuie contractele care sunt finanțate prin PNRR, având în vedere necesitatea finalizării lucrărilor aferente acestora până în 2026, pentru a nu risca pierderea fondurilor europene.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top