Connect with us

FIRMA fostului VICE al CJ Neamţ, “lipici” la CONTRACTE pe bani PUBLICI

Neamt

FIRMA fostului VICE al CJ Neamţ, “lipici” la CONTRACTE pe bani PUBLICI

Darcons şi CTT Construcţii Safe sunt firmele care şi-au adjudecat contractul pentru lucrările la Axa Rutieră Strategică 3 Neamţ – Bacău.

Conform informaţiilor de pe SEAP, contractul a fost divizat în două loturi. Primul lot, DJ 157 Horia – Trifeşti – Climeşti – Făurei – Mărgineni – Piatra Neamţ, a fost adjudecat de CTT Construcţii Safe, o firmă cu sediul în Neamţ. Valoarea este de 68.111.668,65 lei.

Al doilea lot, respectiv DJ 207C Horia – Ion Creangă şi DJ 207D Ion Creangă – Recea – Icuşeşti – Bătrâneşti, a fost câştigat de mult mai cunoscuta SC Darcons SRL, din Cordun, cea mai cunoscută dintre firmele fostului vicepreşedinte CJ Neamţ, Romică Rotaru. Valoarea contractului, conform SEAP, este de 43.148.661,58 lei.

Valoarea totală a investiției, cu titlul ”Regiunea Nord – Est – Axa Rutieră Strategică 3: Neamţ – Bacău – Reabilitare şi modernizare axa de transport Piatra Neamţ – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icuşeşti – limită judeţul Bacău” este de 111.260.330,23 lei, fără TVA.

Iar vestea cea mai bună pentru pietreni este că va fi, în final, reabilitată şi Strada Izvoare din Piatra Neamţ, supranumită şi „iadul şoferilor” din cauza numeroaselor gropi care puneau la grea încercare nu doar nervii, dar şi maşinile pietrenilor.

Prinsă în atât de pompos denumita „axă strategică 3”, strada ar urma să intre prima în reparaţii, odată cu demararea proiectului, dacă e să dăm crezare declaraţiilor publice ale preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Asta după ce, trecută din administrarea Primăriei Piatra Neamţ în cea a Consiliului Judeţean Neamţ, a aşteptat ani la rând să-i vină rândul la reparaţii.

Cine sunt câştigătorii?

Revenind la câştigători, Darcons e o firmă binecunoscută nemţenilor, dar nu numai pentru lipiciul la contractele pe bani publici, după cum News Moldova a mai relatat.

FIRMELE fostului VICEPREŞEDINTE CJ Neamţ, Romică ROTARU, au găsit „reţeta” succesului în AFACERI şi POLITICĂ

Unic asociat e Romică Rotaru, fost vicepreşedinte al CJ Neamţ, iar administrator Maria Vasilica Tăbăcaru. Firma a fost înfiinţată în 1993, dar a cunoscut consacrarea după 2013, cu cifre de afaceri între 20 de milioane şi 50 de milioane de lei şi un profit care în 2016 a ajuns la peste 7,5 milioane.

E drept că în ultimii ani a scăzut, undeva în jurul cifrei de 1,1-1,6 milioane lei. E la fel de drept că şi datoriile au fluctuat, iar în 2020 au ajuns chiar la suma de peste 26 de milioane de lei.

CTT Construcţii Safe e mai nouă în peisajul economic din Neamţ, a fost înfiinţată în 2011 şi ca atare mai puţin cunoscută. Conform informaţiilor de pe www.listafirme.ro, administrator şi unic acţionar este Florin Roşu.

Firmei pare să-i fi mers bine după 2015. În respectivul an avea doar patru angajaţi, o cifră de afaceri de puţin peste 2,2 milioane lei şi un profit de doar 36.000 lei. În 2020, numărul angajaţilor a ajuns la 58, cifra de afaceri la aproape 66 de milioane de lei, iar profitul la aproape 14 milioane de lei.

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top