fbpx
Connect with us

Demisii în bloc din AUR Piatra Neamț, după ce membrii filialei acuză că li s-a impus de la centru candidatul pentru primărie!

Demisii în bloc din AUR Piatra Neamț, după ce membrii filialei acuză că li s-a impus de la centru candidatul pentru primărie! - News Moldova

Neamt

Demisii în bloc din AUR Piatra Neamț, după ce membrii filialei acuză că li s-a impus de la centru candidatul pentru primărie!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Cu doar câteva ore înainte ca George Simion să sosească în municipiul Piatra Neamț pentru o întâlnire programată cu electoratul și conducerea organizației, membrii organizației locale a partidului AUR au luat o decizie surprinzătoare, și anume, să-și dea demisia în bloc!

Coordonatorul AUR Piatra Neamț și-a exprimat nemulțumirea față de conducerea centrală a partidului pentru impunerea lui Marius Apopei în funcția de primar, din cauza trecutului său de consilier județean din partea PNL, și pentru că nu s-ar fi consultat cu filiala locală înainte de luarea acestei decizii.

„Practic, AUR Piatra-Neamţ este destructurat”, a spus Loredan Popa într-o declaraţie susţinută, alături de alţi foşti membri ai partidului, la cortul AUR din zona Altex.

George Simion la Piatra-Neamț: “Ce fac ei în momentul ăsta este o lovitură de stat!”

Întrebat de către jurnaliștii locali cu privire la această situație, Simion a transmis că Apopei îl are „stăpân pe Dumnezeu”, și că, de fapt, membrii organizației și-au exprimat nemulțumirea prin demisiile lor încă din luna octombrie a anului trecut.

”Domnul Apopei are cel mai important stăpân, pe Dumnezeu (…) Și-au dat demisia din octombrie anul trecut, acum vor să răscolească. Nouă nu ne plac aranjamentele”, a declarat George Simion.

Totuși, este important de menționat că AUR Piatra Neamț nu reprezintă singura organizație AUR în care membrii își prezintă recent demisiile. La data de 9 februarie, Ovidiu Szime, fostul președinte AUR Timișoara, și-a anunțat demisia din partid, chiar în timpul protestului anti-comasare a alegerilor, organizat de AURt în mai multe județe din țară și în Capitală, în fața sediilor PSD.

Ulterior, pe pagina sa de Facebook, Szime a explicat că părăsește AUR deoarece nu s-au respectat ”principiile de bază și statutul acestuia”. Simion l-a acuzat de blat cu PSD.

Demisia lui Szime a venit în urma unui val fără precedent de plecări din AUR, precum cea a lui Dumitru Coarnă și a membrilor din AUR Călărași, care au acuzat nerespectarea statutului partidului și refuzul liderilor AUR de a înființa filiale județene.

De asemenea, fostul ministru PNL Virgil Popescu a anunțat că 15 organizații AUR Mehedinți s-au alăturat liberalilor. Jurnalistul Dan Tăpălagă a explicat semnalele care indică o posibilă „dezumflare a AUR”, cu câteva luni înainte de alegeri, pe fondul acestor plecări din partid.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top