fbpx
Connect with us

Depozitul de deșeuri din Piatra-Neamț se închide! Ce soluții există

Collage Maker 16 Jun 2023 09 50 AM 4013 - News Moldova

Neamt

Depozitul de deșeuri din Piatra-Neamț se închide! Ce soluții există


Dacă depozitul de deșeuri de la Piatra-Neamț se închide, atunci gunoiul colectat va ajunge la depozitul de la Girov

Solicitarea revizuirii autorizației integrate de mediu pentru depozitul ecologic de deșeuri din zona Vânători a fost respinsă.

Acest lucru s-a întâmplat pentru că solicitarea, formulată în iulie 2020, a preluat de la bun început o serie de probleme amplificate în decursul mai multor ani, precum stocarea deșeurilor pe spații neamenajate și neautorizate sau depozitarea deșeurilor din construcții în mod gratuit, pe spații neautorizate.

Aceste aspecte neconforme nu ar fi putut fi rezolvate.

Colectarea deșeurilor pe raza municipiului Piatra-Neamț nu a avut și nici nu va avea întreruperi sau sincope. Deșeurile vor fi depozitate la depozitul ecologic de la Girov.

Din punct de vedere al costurilor resimțite de populație, estimăm o creștere necesară pentru a acoperi cheltuielile cu transportul deșeurilor la Girov, dar aceasta va fi minimă.

Depozitul de deșeuri din Piatra-Neamț va fi închis, o procedură pentru care este necesar un proiect tehnic și care se va întinde pe o perioadă de câțiva ani de zile.

Ce a declarat primarul?

În primul rând vreau să îi asigur pe pietreni că nu vor avea de suferit în urma închiderii depozitului ecologic de deșeuri. Gunoiul va fi colectat în continuare fără probleme și fără întreruperi.

De asemenea, vom face tot ce ne stă în putință pentru a gestiona cu un impact cât mai mic depozitarea și transportul deșeurilor la depozitul de la Girov.

În al doilea rând, trebuie să spun că este cel puțin imorală existența unei gropi de gunoi – așa-zis „depozit ecologic” – pe malul Bistriței, în imediata vecinătate a unui cartier de locuințe.

Este momentul unei reparații morale a acestei zone, motiv pentru care pregătim închiderea gropii și concepem un proiect de regenerare a zonei pe termen lung.

Vorbim fie de un parc fotovoltaic, o grădină botanică sau un aquapark. Peste câțiva ani, această zonă va fi complet schimbată în bine.

Cât despre cei care au sărit în sus, mimând grija pentru pietreni, dar de fapt dând dovadă doar de populism și demagogie, îi întreb de ce nu au fost la fel de îngrijorați și când au crescut tarifele pentru colectarea deșeurilor la Roman, Bicaz sau Târgu-Neamț?

De altfel, chiar și după ce vom depozita gunoiul la groapa de la Girov, pietrenii vor plăti un tarif mai mic pentru colectare față de aceste orașe.

Pot să vă asigur că este o situație pe care o vom gestiona într-un mod eficient și profesionist, pentru ca locuitorii orașului să aibă cât mai puțin de suferit. ” a specificat primarul, Andrei Carabelea.

În acest moment, la Bicaz cetățenii plătesc 19,76 lei pe lună pentru colectarea deșeurilor, la Târgu-Neamț 23,51 lei, iar la Roman 23,35 lei. Tariful pentru Piatra-Neamț se estimează că va ajunge în jurul valorii de 15 lei.

Sursa: ziarpiatraneamt.ro


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top