fbpx
Connect with us

Deputatul AUR Dumitrina Mitrea: „Sistemul de sănătate nemțean nu reprezintă o prioritate pentru guvernarea PSD”

Mitrea 2 - News Moldova

Neamt

Deputatul AUR Dumitrina Mitrea: „Sistemul de sănătate nemțean nu reprezintă o prioritate pentru guvernarea PSD”


Deputatul AUR de Neamț, Dumitrina Mitrea, a evidențiat problema Spitalului Județean Neamț, care se află într-o situație critică și are nevoie de atenția Consiliului Județean Neamț pentru a fi renovat

„Spitalul Județean Neamț se află într-o situație critică. Lucrurile se agravează pe măsură ce timpul trece, iar în viitorul imediat nu se întrevede vreo soluție pentru a debloca acest climat tragic în care se regăsește unitatea spitalicească nemțeană.

Tot ce se întâmplă la spital pare că se află într-o spirală a groazei. Pornind de la promisiunile neonorate ale Consiliului Județean Neamț, lipsa de colaborare la nivelul personalului medical, blocarea sau amânarea investițiilor de renovare, lipsa sprijinului din partea Casei de Asigurări de Sănătate, recenta demisie a managerului spitalului județean și incapacitatea Consiliului Județean de a răspunde prompt cererilor contractuale de a rectifica documentația tehnică existentă cu ceea ce există în realitate.

Având în vedere urgența și importanța reabilitării spitalului în vederea asigurării unor servicii medicale demne și accesibile tuturor cetățenilor consider inacceptabilă situația de acum. La începutul lunii octombrie am transmis ministrului dezvoltării o întrebare în care i-am atras atenția că, în ultimii 10 ani, toate proiectele de investiții inițiate de Consiliul Județean Neamț la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț au fost ori nefinalizate, ori au avut contractele de finanțare reziliate și i-am solicitat să îmi spună de ce s-a întârziat neașteptat de mult rezolvarea situației de la Spitalul Județean Neamț, dar și ce măsuri aveți în vedere față de persoanele care se fac responsabile de această situație, care poate limita accesul la tratament medical al locuitorilor județului Neamț și nu numai.

Din răspunsul primit de la minister constat că la nivelul Consiliului Județean există o totală indiferență față de proprii cetățeni. Potrivit ministerului dezvoltării, blocajul administrativ a apărut la nivelul Consiliului Județean în momentul în care această instituție nu a putut oferi firmelor contractate pentru renovarea secției de oncologie o decizie adecvată și actualizată cu situația reală. Consiliul Județean Neamț nu a fost capabil să urgenteze deblocarea situației și este greu de înțeles paradoxul cum a putut fi lăsată o instituție vitală și strategică pentru siguranța cetățenilor, după ce a fost decopertată, să se degradeze în timpul unei acțiuni de reabilitare.

În acest moment, situația este următoarea: CJ Neamț va trebui să efectueze o nouă expertiză tehnică. Adică, altă birocrație, alte hârtii de semnat, de aprobat, alți bani care vor fi cheltuiți. Însă, ceea ce contează și mai mult este faptul că renovarea secției spitalului se va prelungi pe o perioadă nedeterminată, iar pacienții nemțeni nu au acest timp.

Știm cu toții viteza de reacție a CJ Neamț. Să nu uităm că vorbim de aceeași instituție care nici astăzi nu a fost capabilă să degajeze podul prăbușit peste Siret. Este cât se poate de clar faptul că pentru PSD, cei care dețin majoritatea la Neamț în Consiliul Județean, sănătatea nu este o prioritate. Probabil că domnii Vasilică Harpa și Ioan Asaftei se pregătesc pentru alegeri, nu au timp ei de sănătatea nemțenilor”, a declarat deputatul Dumitrina Mitrea.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top