fbpx
Connect with us

Deputatul PNL Laurențiu Leoreanu: „Un vis al locuitorilor din zona Moldovei începe, în sfârșit, să prindă contur: Autostrada Unirii-A8!”

Deputatul PNL Laurențiu Leoreanu: "Un vis al locuitorilor din zona Moldovei începe, în sfârșit, să prindă contur: Autostrada Unirii-A8!" - News Moldova

Neamt

Deputatul PNL Laurențiu Leoreanu: „Un vis al locuitorilor din zona Moldovei începe, în sfârșit, să prindă contur: Autostrada Unirii-A8!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Deputatul PNL de Neamț Laurențiu Leoreanu a participat ieri, 20 septembrie, împreună cu George Lazăr, președintele PNL Neamț, la semnarea, de către Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a contractului pentru secțiunea lll a autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași, mai exact porțiunea Leghin – Târgu Neamț

„Proiectul, în valoare de 1,56 miliarde de lei, este finanțat din bani europeni, prin PNRR și vizează o porțiune de 30 km, iar lucrarea trebuie să fie finalizată în 30 de luni.
Nu pot să nu vă reamintesc că acest proiect de suflet, Autostrada Unirii – A8, a fost promovat prin lege în Parlament, lege al cărei inițiator am fost și eu, că a fost deblocat de guvernările liberale și că întregul județ Neamț va avea beneficii majore ca urmare a finalizării acestui proiect. Pornind de la stimularea relațiilor economice și a noilor investiții, până la facilitarea unei căi de rulare rutieră mai sigură și mai rapidă pentru fiecare nemțean, Autostrada A8 reprezintă o mare oportunitate pentru zona noastră. Recunosc că azi am fost foarte bucuros și emoționat!
Mulțumesc pentru invitație, domnului Cătălin Urtoi, consilier onorific al ministrului transporturilor, membru fondator al Asociației „Împreună pentru A8”, unul dintre cei care supervizează cu mare atenție evoluția proiectelor axelor A7 și A8 și care ne informează periodic asupra evoluției acestor proiecte strategice, de mare importanță pentru Moldova.
Ținem aproape de Ministerul Transporturilor cu tot ce e nevoie, pentru a ne asigura că lucrarea se va finaliza în condiții de calitate și la termen. Urmărim activ, în continuare, cu mare interes, ca Autostrada A8 să devină realitate! Moldova merită și are mare nevoie de acest proiect!”, a precizat deputatul Laurențiu Leoreanu.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top