fbpx
Connect with us

Deputatul PSD Oana BULAI: „Forța, România!”

Deputatul PSD Oana BULAI: "Forța, România!" - News Moldova

Neamt

Deputatul PSD Oana BULAI: „Forța, România!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Deputatul PSD Neamț Oana Bulai a făcut o declarație în contextul refuzului aderării României la Schengen

 

„Stimate colege, stimați colegi,

Mâhnire, supărare, dezamăgire…acestea sunt sentimentele pe care le am față de refuzul aderării țării noastre la Schengen! Această decizie reprezintă o umilință pentru poporul român, o decizie profund nedreaptă!

Noi nu am fost de-a lungul istoriei cotropitori. Nu am pornit războaie. Nu am subjugat popoare. Nu am vrut teritorii care nu ne aparțin. Am fost mereu un popor care și-a apărat propriile meleaguri, care nu a vrut altceva decât să fie respectat. În vreme ce alții ne-au cotropit și au încercat să ne subjuge, noi am dat foc recoltelor și am pârjolit tot pentru a ne apăra!

De data aceasta nu este o soluție, dar trebuie să luăm atitudine, să impunem respect celor care ne consideră o țară de mâna a doua.

Este momentul să începem să consolidăm poziția României, o Românie care nu depinde de nimeni, acea țară demnă care impune respect.

Nu putem accepta să mai fim acea națiune care face orice ca să fie pe placul unora care nu dau doi bani pe ea. Trebuie să fim o națiune puternică, respectată, demnă, care își apără interesele, resursele și cetățenii!

Mesajul meu este scurt și răspicat: Forța România! Meriți să fii acolo unde îți e locul!

România poate străluci din nou, iar conducătorii acestei frumoase țări se cuvine să reprezinte spiritul românilor și să se inspire din el. Românii sunt oameni curajoși, vrednici, care nu acceptă să fie cu capul plecat, ci dimpotrivă îl ridică și mai tare după o lovitură, și luptă.

Statul român prin instituțiile sale are obligația de a căuta imediat soluții pentru a arăta că nu suntem un sat fără câini și că butonul de comandă pentru națiunea română este în România! Statul are obligația să fie cel care dă acest semnal al demnității naționale.

Poate a venit momentul ca instituțiile statului să lucreze cu bănci românești, câte mai există și cât mai rezistă. Poate că firmele românești care au capacitate de a finaliza mari proiecte de infrastructură trebuie ajutate prin pachete financiare de creditare avantajoase. Petrolul și pădurile noastre să nu mai genereze profit pentru firmele austriece, ci pentru români. Avantajul ar fi al României și așa n-ar mai trebui să acceptăm toate mofturile cu care vin firmele austrice.

La rândul nostru putem avea conturi la bănci românești, putem să ne facem vacanțele în stațiunile românești.

Dar nu trebuie să ne oprim aici. Este momentul să reconsiderăm relația pe care țara noastră o are în cadrul Uniunii Europene cu diferite state membre în condițiile în care suntem tratați cu dublă măsură. Trebuie să începem să batem cu pumnul în masă și să fim tratați ca parteneri egali!

E nevoie ca România să își schimbe abordarea în privința politicii externe. Am fost prea mult timp naivii care se aruncă cu capul înainte și acceptă toate directivele europene. Lucrurile trebuie să se schimbe!

În opinia mea, instituția care ar trebui în momentul de față să încerce o resetare a politicii externe ar trebui să fie Parlamentul României, unde să avem o dezbatere care să orienteze politica externă a țării noastre.

Aceste lucruri trebuie făcute acum! Nu putem să mai acceptăm încă o umilință a poporului român!

Forța România! Forța români!

Vă mulțumesc!”, au fost cuvintele deputatului PSD Oana BULAI.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top