Connect with us

ECHIPA Cîţu, VICTORIE totală în Neamţ. George Lazăr este PREŞEDINTELE PNL Neamţ

Neamt

ECHIPA Cîţu, VICTORIE totală în Neamţ. George Lazăr este PREŞEDINTELE PNL Neamţ

Victoria echipei premierului Florin Cîţu a devenit totală în Neamţ după ce prefectul de Neamţ, George Lazăr, a câştigat, la sfârşitul acestei săptămâni preşedinţia filialei nemţene a PNL.

În urmă cu o săptămână, primarul de Piatra Neamţ, Andrei Carabelea reuşise acelaşi lucru în alegerile pentru preşedinţia PNL Piatra Neamţ. Deşi rezultatul a fost contestat, el a rămas acelaşi, aşa că liberalii nemţeni vor fi conduşi de prefectul de Neamţ şi de primarul de Piatra Neamţ, care, alături de senatorul Eugen Ţapu Nazare, şi-au declarat susţinerea pentru candidatura premierului Florin Cîţu la alegerile pentru conducerea centrală a partidului.

Victorie clară

Revenind la alegerile de la sfârşitul săptămânii trecute, George Lazăr l-a avut drept contracandidat pe deputatul Laurenţiu Leoreanu, însă rezultatul a fost unul clar în favoarea primului: Lazăr a  obținut 357 de voturi, cu 247 mai multe decât contracandidatul său, care nu a adunat decât 110 voturi.

”Le mulțumesc colegilor liberali pentru votul de încredere de astăzi. În egală măsură, le spun tuturor: PNL Neamț înseamnă, întâi de toate, echipă. Iar această echipă, în plan local, are un scop: câștigarea alegerilor locale, și președinția Consiliului Județean Neamț. Prea multă vreme nemțenii au fost împărțiți după  culoarea carnetului de partid a primarului. Eu îmi doresc să existe reprezentativitate, fiecare nemțean să știe că se fac lucruri în comunitatea sa, din taxele și impozitele pe care le plătește, iar PNL este garant”, a declarat George Lazăr, noul președinte al PNL Neamţ.

Noua echipă de conducere

Noua echipă de conducere a PNL Neamț îi mai are în componență, ca prim-vicepreşedinţi pe Eugen Țapu-Nazare şi Andrei Carabelea, ca vicepreşedinţi pe Bogdan Buhușanu, Pavel Lică, Vasile Mărculeț, Valentin Stavarache, Adrian Ciobanu, Cezar Sava, Ștefan Lucaci şi Bogdan Ţifui.

În forul de conducere al PNL Neamţ mai figurează ca membri Dumitru Acatrinei, Constantin Bîrsan, Dan Coroamă, Nicolae Catană, Dănuț Manole, Mihaela Isciuc, Mihăiță Istrate, Mihai Obreja, Gheorghiță Oniga, Valeriu Lazarov, Petronel Mancaș, Grigoraș Miluc, Mihai Stoica, Constantin Teodorescu şi Daniel Vasiliu, trezorier este Bogdan Mihăilă, iar cenzor Vlad Țapu-Nazare.

Asumarea unei candidaturi care a înclinat balanţa

Victoria lui George Lazăr era una previzibilă în condiţiile în care acesta a reuşit să îşi creeze şi consolideze imaginea unui lider care îşi doreşte să ducă PNL Neamţ spre scopul dorit de mai mult timp: câştigarea alegerilor în Neamţ, respectiv a preşedinţiei Consiliului Judeţean Neamţ. De altfel, prin ieşirile şi declaraţiile sale publice, George Lazăr s-a definit ca un oponent al modului de a face politică şi administraţie al actualului preşedinte al CJ şi al PSD Neamţ, Ionel Arsene.

Sunt de notorietate contrele declarative dintre cei doi, George Lazăr fiind, în unele momente, singurul lider local PNL care a criticat evoluţia politică a celui care, altfel, părea stăpân incontestabil în judeţ, respectiv Ionel Arsene.

În plus, în momentul în care şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia PNL Neamţ, George Lazăr şi-a asumat şi candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ la viitoarele alegeri locale. Declaraţii în acest sens au fost făcute inclusiv în cadrul emisiunii Moldova în prim-plan, găzduită de News Moldova.

De partea cealaltă, deşi mai vechi în partid şi în structurile de conducere, Laurenţiu Leoreanu, declarat susţinător al lui Ludovic Orban în cursa de la centru pentru preşedinţia partidului, nu a prea avut alte argumente care să-i sprijine candidatura.

Posibil să fi contat şi episodul de la alegerile locale trecute, când Laurenţiu Leoreanu nu a mai ajuns să candideze pentru Primăria Roman, deşi fusese anunţat în această postură de preşedintele de atunci al PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc. Motivele ce l-au determinat pe Leoreanu să nu intre în cursa electorală nu au fost foarte clar explicate în spaţiul public.

Mai mult, în contextul în care lideri liberali importanţi din Roman îşi anunţaseră deja susţinerea pentru George Lazăr, s-a dovedit că a fost imposibil pentru Laurenţiu Leoreanu să adune voturile necesare pentru a câştiga de la liberalii din celelalte zone ale judeţului.

Câţu, în pole-position

Rămâne de văzut cum vor evolua pe viitor lucrurile, în contextul în care experienţa ne arată că, după astfel de alegeri, cei care au pierdut sunt de obicei trecuţi cel puţin în plan secund. Deşi liberalii au declarat înaintea alegerilor interne că este o competiţie între colegi şi echipa va rămâne unită indiferent de cine va câştiga.

Cât priveşte evoluţia lucrurilor în lupta pentru şefia centrală a partidului, Florin Cîţu pare deja a se detaşa în câştigător, în condiţiile în care, în teritoriu, echipele pe care le-a susţinut şi care i-au declarat susţinere au câştigat deja conducerea filialelor judeţene în majoritatea cazurilor.

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top