fbpx
Connect with us

Elena Udrea, fost deputat de Roman, indignată de încălcarea drepturilor în cadrul sistemului penitenciar

udrea - News Moldova

Neamt

Elena Udrea, fost deputat de Roman, indignată de încălcarea drepturilor în cadrul sistemului penitenciar


Elena Udrea, care se află în închisoarea de la Târgșor, având de executat o pedeapsă de 6 ani în dosarul Gala Bute, a încercat să obțină o permisie pentru a fi alături de fiica sa, Eva Maria, în ziua în care aceasta împlinește 5 ani. Cu toate acestea, conducerea penitenciarului a respins solicitarea

Prin intermediul paginii sale de socializare, Elena Udrea și-a exprima dezamăgirea față de decizia autorităților penitenciare. Ea a subliniat că este al doilea an în care solicită permisie pentru a fi acasă în ziua de naștere a fiicei sale, dar i s-a refuzat acest drept.

Potrivit legii, deținuții au dreptul la permisii de 10-30 de zile pe an pentru a menține legătura cu familia lor și pentru reabilitare, dar Elena Udrea susține că în practică această posibilitate este aproape inexistentă. Ea critică conducerea penitenciarelor, inclusiv vârful Administrației Naționale a Penitenciarelor, pentru refuzul acordării acestor permisii.

Elena Udrea atrage atenția asupra faptului că în penitenciarele din România, situația este cu atât mai gravă, mai ales în penitenciarele de femei, unde deținutele sunt în mare parte mame de copii minori. Aceste mame au nevoie de prezența lor acasă, chiar și pentru câteva zile, deoarece este vital pentru dezvoltarea copiilor și pentru prevenirea riscurilor la care aceștia sunt expuși în absența mamei.

Elena Udrea subliniază că copiii acestor mame sunt traumatizați și vulnerabili la riscurile societății, precum abandonul școlar și traficul de droguri, și devin mai predispuși să comită infracțiuni. Ea pledează pentru aplicarea de pedepse neprivative de libertate în cazul mamelor de copii minori, în conformitate cu recomandările organismelor internaționale și a legislației europene.

Elena Udrea argumentează că în România, autorităților nu le pasă de aceste recomandări și că femeile primesc pedepse foarte mari, iar eliberarea condiționată a acestora, indiferent de câți copii ar avea, nu este o preocupare.

Eva Maria, fiica Elenei Udrea, a fost născută pe 20 septembrie 2018 în Costa Rica, unde Udrea se refugiase după ce a fost condamnată. Elena Udrea a transmis un mesaj emoționant pe pagina sa de socializare cu ocazia zilei de naștere a fiicei sale, exprimându-și iubirea și dorința ca aceasta să crească sănătoasă și fericită.

În ceea ce privește modul în care Elena Udrea postează pe paginile de socializare din închisoare, un ofițer de la Penitenciarul Bacău, Marius Sima, a explicat că fiecare deținut are un card bancar în care familia îi transferă bani lunar, iar acești bani pot fi folosiți pentru achiziționarea de produse alimentare din magazinul penitenciarului, pentru convorbiri telefonice sau pentru comunicare cu cei apropiați. Prin intermediul acestui sistem, deținuții pot transmite mesaje publice folosind conturile de socializare administrate de terți.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top